Patronals i treballadors de la sanitat privada negocien un acord laboral

La recuperació salarial dels empleats del sector privat i concertat serà un dels plats forts en la primera negociació des de fa 7 anys


Patronals de salut i sindicats de metges reprendran aquest dimecres 8 d'abril les negociacions per a un conveni col·lectiu del sector privat i concertat, després de 7 anys sense un acord laboral que afectaria entorn a 45.000 treballadors.

La majoria de les persones ocupades pel servei concertat d'atenció sanitària treballen en empreses, com hospitals, i centres d'atenció primària, que formen part majoritàriament del Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública a Catalunya (SISCAT).

Després que el Servei Català de Salut (CatSalut) aprovés el febrer augmentar un 3,6% les tarifes que percebran els centres públics i concertats que formen part del SISCAT, un dels punts centrals de la negociació és la recuperació salarial per part dels professionals.

El Sindicat Metges de Catalunya (MC) va advertir, després de l'anunci de la injecció de recursos, que l'assignació addicional de 165 milions d'euros havia de revertir en les plantilles i no s'havia de destinar al sanejament dels comptes de les empreses. Així, doncs, el sindicat exigeix que l'increment en el pressupost per aquest 2015, que es farà afectiu a partir de maig, s'usi "exclusivament" per rescabalar la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors en els darrers 5 anys, que calculen se situa al voltant del 30%.

En declaracions a l'agència Efe, el secretari general de la Federació de Salut de CCOO de Catalunya, Jaume Gabarró. ha assegurat que la reivindicació principal a la taula de negociació serà la consecució de la tornada als salaris percebuts el 2008. També es demanarà la jornada laboral anual d'aquell any, corresponent a 1.620 hores de mitjana, davant les 1.664 actuals.

Els treballadors de la sanitat concertada i privada han perdut una paga extra i un 5% del sou, d'acord amb les mesures preses pel Govern l'any 2012, tot i que algunes empreses han aplicat més retallades en els darrers anys.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article