Els bombers alerten que la pobresa energètica augmenta el risc d'incendis

Cinc membres del cos de la Generalitat denuncien en un vídeo aquest fet i se sumen a la defensa de la ILP contra els desnonaments


Cinc bombers del cos de la Generalitat han denunciat amb un vídeo al youtube que darrera de molts incendis de l'àrea metropolitana de Barcelona hi ha situacions de pobresa energètica i precarietat.

A través d'aquesta iniciativa volen sumar-se a la campanya a favor de la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica, que va llençar fa dos mesos l'Aliança Contra la Pobresa Energètica (APE) i que continua amb la recollida de firmes.

Tot i que no existeixen dades oficials sobre els incendis causats per situacions de precarietat, els bombers expliquen que s'han trobat casos de morts i ferits per un incendi provocat per una espelma en un pis sense subministrament elèctric.

Així mateix, els bombers recorden el foc en un habitatge del Vendrell (Baix Penedès) en el qual van morir quatre menors el març de l'any passat, membres d'una família d'immigrants que havia estat desnonada d'un altre pis; o la parella d'ancians que va morir per inhalació de fums perquè cremaven espardenyes per escalfar-se, ja que no tenien calefacció.

Els bombers certifiquen que són factors de risc habituals l’ocupació d’habitatges en condicions precàries, instal·lacions elèctriques defectuoses, preses de subministraments irregulars, sobrecàrregues d’instal·lacions i electrocucions. A aquests riscos cal sumar-hi, a més, els relacionats amb la utilització d’estufes improvisades de llenya i de gas.

D'acord amb els bombers que protagonitzen el vídeo, publicat amb l'etiqueta #BombersAmbLaILP, aquests sinistres "no es registren com a conseqüència de la pobresa", motiu pel qual no hi ha dades especifiques que vinculin les condicions d'infrahabitatge amb els incendis. No obstant, els bombers han observat un relació entre l'increment de la gravetat dels sinistres i la pobresa energètica, que segons l'APE afecta 320.000 famílies a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU VALLES ORIENTAL
1.
Aixo ja fa temps que hu dic jo tambe ,, Aqui ja un problema NO SON NOMES INCENDIS .. ES POBRESA ES RETALLADES Es sempre GENT GRAN Quina casualitat la que pateix als incendis SERA Que ningu es preocupa de els ELS Incendis Cremaran cases pisos de familias pobres SI Els Ajuntaments hi Governs no fan algu JA Que no mirin per unaltra costat que no busquin Excuises LA CRISIS , LAS RETALLADES , LA POBRESA Crema cases pisos ..JA Era hora hu diguesin tambe els Bombers ara falta hu diguin als politics hi li busquin solucions JA FAM Espasa molta molta GANA a Catalunya es pateix molt a catalunya ELS VEINS ELS AJUNTAMENTS Hu saben els que pateixen hi no els ajuden ..SÓC POBRE HI ATURAT DE LLARGA DURADA Cuan volgueu parleren de lo que IMPORTA ALA GENT HI NO ES LA INDEPENDENCIA ARA NI LA ROJA Lo que vol la gent es TREBALL FEINA AJUDA ECONOMICA PER ALIMENTAR ALS FILLS Ho persones malaltes
  • 0
  • 0

Comenta aquest article