Els metges d'Atenció Primària prescriuran activitats socials i físiques

Salut incorpora la medicina comunitària en la cartera de serveis dels CAP


Els centres d'Atenció Primària aniran més enllà de la prescripció mèdica i recomanaran activitat física o social per tal d'oferir una atenció integral als pacients. La Conselleria de Salut ha presentat el Projecte COMsalut, que inclou la medicina comunitària en la cartera de serveis dels CAP.

En la roda de premsa celebrada avui, el conseller Boi Ruiz ha explicat que els professionals de l'Atenció Primària "prescriuran activitats socials i d'oci als pacients per millorar la seva salut", fet que comporta la creació de sinergies entre les entitats, les administracions locals i els metges.

Amb aquesta iniciativa, es vol sistematitzar un tipus d'atenció sanitària que promou la col·laboració de diferents departaments i àrees amb activitats ''intersectorials'' per donar sortida no sanitària a problemes no sanitaris, com pot ser l'ansietat de moltes persones, agreujada per la crisi. El conseller Ruiz ha remarcat que "el 80% dels factors que determinen la salut estan fora del sistema sanitari".

Així, per exemple, un doctor podrà "prescriure exercici i posar-se d'acord amb els agents locals per veure com habilitar un poliesportiu o crear rutes saludables a peu", ha dit. La iniciativa també contempla altres accions, com l'obertura dels patis de les escoles els caps de setmana, perquè els nens hi puguin anar a jugar.

Inicialment, el projecte s'aplicarà a deu Àrees Bàsiques de Salut (ABS) "i s'anirà estenent per tot el territori de forma progressiva", amb més incidència en els municipis amb comunitats especialment vulnerables.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Teresa Padrosa
1.

Santa Paraula ! Ja era hora ! Enhorabona per aquesta iniciativa. Cal tornar al sentit comú, a les bases de la salut i el benestar: les activitats físiques, cognitives i les relacions socials.

El que és imprescindible és que abans de rès, els professionals hi creguin i disposin dels recursos per a que les noves prescripcions als paciens es duguin a terme

  • 1
  • 0

Comenta aquest article