'Cap nen sense bigoti', nova campanya per recollir llet

50.000 nadons i infants catalans atesos pels bancs d'aliments tenen una dieta deficitària en aquest producte


A Catalunya 252.000 persones ateses pels bancs d'aliments presenten una dieta deficitària en llet. 50.000 són menors d'entre 1 i 12 anys. Davant d'aquesta realitat l'Obra Social "la Caixa" i el Banc dels Aliments han engegat la campanya de recollida de llet "Cap nen sense bigoti".

La iniciativa, presentada ahir en roda de premsa, s'inicia amb la donació econòmica equivalent a 100.000 litres de llet per part de La Caixa. La recollida, pionera perquè fa demanda d'un sol aliment -llet líquida-, s'efectuarà entre el 20 i el 24 d'abril a la xarxa d'oficines de "la Caixa" de tota Catalunya, les llars de jubilats de l'Obra Social, el Palau Macaya, el CosmoCaixa i els Caixaforum a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

No obstant, fins el 20 de juny  poden fer-se donatius a la pàgina de Microdonatius de "la Caixa" o enviant un SMS amb la paraula LLET o LECHE al 28024. Així mateix, ”la Caixa” posa a disposició de la campanya tots els seus caixers automàtics i canals electrònics per a les donacions econòmiques: portal de “la Caixa”, Línia Oberta, CaixaMòbil i canvi de Punts Estrella. Igualment, es pot fer una llista de la compra solidària a www.granrecollidadellet.cat i www.granrecogidadeleche.es.

La llet és un dels aliments més sol·licitats per las entitats socials que atenen col·lectius en risc d’exclusió. Per cobrir les necessitats anuals als bancs d'aliments catalans calen més de 13 milions de litres: un litre per consumidor i setmana. L'any passat van distribuir-se'n 3.070.000.

L'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) assenyala que un got de llet aporta el 21% de les proteïnes i el 8% de calories i nutrients que necessita diàriament un menor de 5 anys.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article