Les persones amb TEA troben un aliat en la tecnologia

La consultoria informàtica Specialisterne aprofita les capacitats cognitives de les persones amb autisme i síndrome d'Asperger


La passió pels detalls, la tolerància cero amb els errors i la concentració de les persones autistes són algunes de les competències més buscades en el sector de la informàtica. Així ho explica a TV3, José Segundo director de formació de Specialisterne, una empresa que ocupa a persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA).

L'entitat va néixer a Dinamarca el 2004 i és present a 14 països d'Europa i Amèrica. A Espanya té seu a Madrid i a Sant Cugat del Vallès (Barcelona). El fundador, Throkil Sonne, va adonar-se'n del potencial de les persones amb Trastorn de l'Aspectre Autista (TEA) perquè el seu fill Lars havia estat diagnosticat amb aquesta malaltia.  

L'emprenedor danès va trobar una fórmula per potenciar les habilitats pròpies del trastorn i integrar les persones amb TEA en un sector del mercat laboral, el de les Tecnologies de la Informació, en el qual es requereix molta concentració per a desenvolupar tasques mecàniques.

Les diferents oficines de Specialisterne en tot el món són empreses "socialment innovadores que aprofiten les característiques de persones amb TEA com un avantatge competitiu". La majoria dels empleats de l'empresa presenten autisme o la síndrome d'Asperger i treballen com a consultors en tasques com les proves de software i  el tractament de dades i documents. D'aquesta manera s'aprofiten les seves habilitats i es milloren les seves possibilitats d'integració sociolaboral.

Són "diamants en brut", ha dit el Director General de Specialisterne, Francesc Sistach. L'empresa forma persones amb TEA, moltes amb la síndrome d'Asperger, en tecnologia i competències sociolaborals per mitjà de tutors, per tal que tinguin una oportunitat, i explota les seves virtuts: la tenacitat, la capacitat visual, la memòria, el tractament massiu de dades, documents i imatges; la digitalització de documents; i tasques més complexes com provar aplicacions de software.

Actualment Specialisterne té 12 consultors informàtics a Espanya. Entre Barcelona i Madrid, però, la companyia preveu crear 150 llocs de treball, un 80% destinats a persones amb TEA.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article