El col·legi de psicòlegs reclama més professionals als instituts

El govern reforçarà l'atenció de salut mental a les escoles després del cas del Joan Fuster


El Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC) ha demanat més presència de psicòlegs als centres educatius catalans després que dilluns passat un alumne de 13 anys, suposadament amb un brot psicòtic, matés a un professor a l'Insitut Joan Fuster de Barcelona.

En declaracions a Europa Press, el degà del COPC, Josep Vilajoana, ha lamentat que la figura del psicòleg com a orientador s'hagi "diluït" en els darrers anys en els centres educatius a favor d'altres professionals com educadors socials i professors que no tenen aquest coneixement.

Així mateix, ha demanat que s'eviti l'estigmatització dels ciutadans que pateixen una patologia mental i ha assenyalat que un brot psicòtic no necessàriament ha de portar a conductes violentes.

Davant les múltiples informacions sorgides als mitjans de comunicació en referència al diagnòstic que se li atribueix a l'alumne de l'IES Joan Fuster, el COPC ha demanat també que aquells professionals que no hagin visitat mai al menor, així com als mitjans de comunicació, "s'abstinguin de fer cap hipòtesi diagnòstica".

Des dels Departaments de Salut i Ensenyament analitzaran i revisaran el programa Salut i Escola per detectar quins aspectes cal reforçar. Així ho ha explicat el conseller de Salut, Boi Ruiz, que ha destacat que cal treballar perquè les persones que pateixen malalties mentals "no se n'amaguin" i perquè la societat "no els rebutgi".

Boi Ruiz ha posat de manifest un augment en les consultes de salut mental entre la població infantil i juvenil. tant a les escoles com als centres d'atenció primària. Ha atribuït aquest fet a una major consciència social i a un menor temor de portar els nenes a que els visiti un professional per detectar alguna possible alteració en la salut mental.

En referència al cas de l'institut Joan Fuster de Barcelona, Boi Ruiz ha volgut recalcar que és un fet excepcional i aïllat, precisament gràcies al sistema de salut català.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article