La Mesa per a la Diversitat premia la Xarxa BCN Antirumors

El programa 'Latituds' i Olesa Ràdio també han estat guardonats en aquesta setena edició del premi


Ahir la Universitat de Vic va acollir la setena edició dels Premis per a la Diversitat en l'Audiovisual. Aquest any, els guardons a la trajectòria de foment de la diversitat en l'àmbit de comunicació audiovisual ha estat per la Xarxa BCN Antirumors, en reconeixement a la seva contribució a "un model intercultural".

La xarxa va ser creada l'estiu del 2010 i es dedica a la formació d'agents antirumors, que ajuden a trencar amb els estereotips que poden generar actituds racistes. Així mateix, destaca la labor de l'entitat en la difusió de campanyes virals de vídeos a través d'internet i les xarxes socials.  

En la categoria de programa de televisió la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual ha premiat el reportatge Assentaments d'immigrants, del programa Latituds, de Televisió de Catalunya. D'aquest n'han destacat la "voluntat de donar visibilitat a les persones migrades que viuen en els assentaments tot erigint-los en protagonistes, amb veu pròpia, però sense mostrar una visió victimista dels fets".

La Tertúlia del Fòrum, d'Olesa Ràdio, ha estat distingida en la categoria de ràdio. D'aquest programa,  el jurat en destaca la participació de persones coneixedores dels conflictes internacionals i l'explicació d'aquests des de tots els prismes possibles, per tal de reflectir-ne la complexitat.

En la darrera de les categories, la de produccions audiovisuals, s'ha premiat les càpsules Canvia el xip!. dins del projecte Roda el món del la Fundació Sociocultural Atlas. El jurat ha valorat "molt positivament" la seva contribució “a trencar l’estereotip i ajudar les persones a ‘canviar el xip’ en relació amb els immigrants, el racisme i la xenofòbia”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article