Augmenta el dispositiu d'estiu per atendre menors en risc d'exclusió

El govern oferirà 2.000 places en 70 Centres Oberts, un 15% més que el 2014


La Consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va anunciar ahir  el dispositiu que posarà en marxa el govern per fer front a la desprotecció alimentària en la qual es troben molts menors d'edats durant l'estiu, quan tanquen els menjadors escolars. Les beques en activitats a l'aire lliure, els casals i els centres oberts són alguns dels punts que s'han reforçat.

Aquest any s'incrementaran un 15% el nombre de places dels programes de Centres oberts, de manera que s'atendran a 2.022 menors en situació de risc i hi haurà 70 centres oberts, davant dels 61, l'estiu del 2014. Aquesta iniciativa atén als nens de dilluns a divendres i els ofereix entre dos i tres àpats diaris. En els centres s'hi fan activitats diàries, des de l'última setmana de juny fins la primera de setembre, i el Departament hi destina 1.033.154 d'euros.

El govern invertirà, a més, 600.000 euros addicionals per a programes d'entitats d'educació en el lleure, com Fundesplai i la Fundació Pere Tarrés. Aquest import se suma als 1.700.000 euros que es destinen habitualment a aquesta partida. 

Així mateix, 29 casals cívics de la Generalitat, en 22 municipis catalans, romandran oberts durant les vacances perquè els menors d'entre 4 i 12 anys hi esmorzin i berenin en el marc del programa Jugar i Llegir.

El Departament oferirà també places becades entre el 65% i el 100% del preu d’una estada a la Xarxa Nacional d’Albergs (XANASCAT) a nois i noies de 5 a 16 anys en situació de vulnerabilitat. El govern hi destinarà 550.000€ que donaran cobertura a 1.200 beques.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article