Una trentena de centres boicotegen les proves de primària de la LOMCE

La FAPAC i altres organitzacions animen les famílies amb fills a 3r de primària a no portar-los a l'escola per evitar el test


Els alumnes de 3r de Primària de les escoles catalanes comencen aquest dilluns les proves diagnòstiques que preveu la LOMCE per detectar problemes amb l'aprenentatge dels infants. Tot i que l'examen està concebut amb caràcter orientatiu i no determina l'expedient acadèmic dels alumnes, una trentena de centres s'han negat a fer-lo.

És el cas, per exemple, de l'escola del Bosc de Montjuïc, que ha organitzat amb l'ajuda dels pares i mares un horari lectiu basat sobretot en activitats artístiques, i d'altres centres de la Xarxa d'Escoles Insubmises (XEI). L'entintat considera que darrera la prova s'hi amaga "una porta d'entrada al filtratge de l'alumnat i la seva derivació fora del sistema educatiu".

La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC), organitzacions d'estudiants, moviments de renovació pedagògica i sindicats de professors, integrats en el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), consideren que els exàmens penalitzaran els centres d'entorns més desfavorits i crearan un rànquing d'escoles segons els resultats.

Les proves, que s'aniran fent en els pròxims 10 dies, valoren les competències lingüístiques i matemàtiques dels nens i aquest és el primer any que es fan a tercer de primària i no a cinquè, com fins ara. Catalunya, a diferència d'altres comunitats autònomes com Astúries, ha optat per complir la llei de Wert i tirar endavant el test.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article