Oberta la convocatòria per la XII edició dels Premis Francesc Candel

La Fundació Carulla atorga 5 guardons de 3.000€ a entitats que promoguin projectes per a la integració d'immigrants


La Fundació Carulla va presentar ahir la XII edició dels Premis Francesc Candel, destinats a guardonar i difondre les bones pràctiques d’entitats i institucions en l'àmbit de la integració dels ciutadans catalans d'origen immigrant.

En total es tracta de cinc premis dotats de 3.000 euros cadascun, que compten amb la col·laboració de la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família  i reconeixen projectes i experiències que afavoreixin el civisme, la convivència, el coneixement del país, la participació de dones i joves immigrants, i una visió positiva de la immigració als mitjans de comunicació. Aquí podeu consultar les bases.

Durant el transcurs de l'acte de presentació, celebrat a la seu del Centre de Música i Escena Xamfrà - una de les entitats distingides en l'edició del 2014- el director general per a la Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, ha afirmat que els nouvinguts aporten "talent i ments inquietes" i que són "persones coratjoses" de les quals hem "d'aprofitar el seu bagatge" per construir "un nou país millor".

Enguany les propostes, que han de presentar-se abans del 22 de juliol al formulari del web, seran valorades per un jurat format per Andreu Domingo, Orland Cardona, Carles Duarte, Najat El Hachmi, Josep González-Agàpito, Núria Llevot, Sandra Rodríguez i Laia Tomàs. El veredicte es coneixerà a mitjans d'octubre en un acte públic.

L'any passar van premiar-se els projectes artístics Xamfrà, de L'Arc Taller de Música de Barcelona; Cor Àkan, de l'Associació Àkan (Gironès) i el Taller de Teatre de Tàrrega. Els altres dos projectes premiats van ser el Taller d'estudi assistit a famílies, alumnes, pares i fills, de l'Escola Mas Masó, de Salt (Gironès); i el programa de contacte amb la naturalesa Tamunt, de l'Associació per a la Cooperació, la Inserció Social i la Interculturalitat (ACISI) de Tortosa (Baix Ebre).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article