Barcelona impulsa un pla per oferir llar als sense sostre

La iniciativa començarà al juny i compte amb 50 pisos privats


Vora a 900 persones dormen cada dia als carrers de Barcelona i són prop de 3.000 els ciutadans que no disposen de llar fixa. Per fer front a aquesta realitat, l'Ajuntament ha impulsat un pla d'accés a l'habitatge que vol treballar per a la inserció social dels sense sostre.

A partir del juny es posarà en marxa el servei 'Primer la llar' (Housing First), una iniciativa que compte amb 50 pisos procedents del mercat privat i que seran gestionats per Sant Joan de Déu i per la UTE Sant Pere ClaverSuaraGarbet. L'Ajuntament va adjudicar-lis la gestió del projecte el passat dimecres per un import total de 2,7 milions d'euros.

Aquest pla ofereix un habitatge com a primera mesura per a la reinserció social de les persones sense llar, però també els dóna suport per accedir a la xarxa de serveis, les prestacions socials (com la salut) i els serveis socials. L'objectiu de la iniciativa és oferir un habitatge estable a aquestes persones i, partint d’aquest punt, iniciar el procés de recuperació, autonomia i inserció social

Per tal d'evitar el rebuig de l'ajuda per part dels ciutadans que dormen al ras, el servei incorpora per primera vegada la figura d'una persona que ha patit una situació similar i ha aconseguit sortir-se’n, i que s'erigeix com una mena d´exemple i mediador en el procés de millora de l´autonomia.

La iniciativa s'adreça a persones soles majors d’edat, amb llarga trajectòria de vida al carrer i amb necessitats socials derivades de la falta de llar (sanitàries, socials o familiars).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article