'Mistos Electorals', iniciativa per combatre el racisme a les campanyes

SOS Racisme Catalunya continua amb el seu seguiment del discurs dels alcaldables amb l'objectiu de detectar continguts xenòfobs


En el marc de la campanya electoral per les eleccions municipals del 24 de maig, des de SOS Racisme Catalunya han engegat 'mistos electorals', una campanya de sensibilització, que va crear-se el 2007 per alertar dels discursos racistes i xenòfobs dels grups polítics que es presenten als comicis.

Sota el lema 'La meva ciutat, la ciutat de tothom. El meu poble, el poble de tothom', la plataforma es proposa posicionar-se contra els discursos i les propostes racistes de qualsevol partit, amb independència del seu color; reclamar als candidats un discurs responsable; denunciar la incitació a l'odi; defensar el mestissatge i la cohesió social com a elements enriquidors; i reivindicar el dret a vot de totes les persones que viuen a Catalunya.

L'associació antiracista realitzarà un seguiment del discurs i les activitats dels candidats polítics de tots els partits, amb l'objectiu de denunciar els continguts racistes i xenòfobs; i donarà arguments per desmuntar aquests discursos al web de la campanya, així com a les xarxes socials, amb les etiquetes #novotisracisme i #mistos2015.

A través del portal on denuncien les males praxis polítiques, SOS Racisme ha posat ja de manifest diversos missatges xenòfobs, com el del tríptic de pre-campanya del Partit Popular de l'Hospitalet de Llobregat, en el qual queda palesa la voluntat de "limitar els kebabs, locutoris i basars".

Així mateix, l'entitat també denuncia l'eslògan de l'actual alcalde del PP de Badalona, Xavier Garcia Albiol, 'netejar la ciutat', ja que considera que és "inconcebible" sobretot si es tenen en compte episodis de la història on les neteges ètniques han comportat gran dosis de patiment. La plataforma també ha detectat tendències racistes a Rubí, on l'alcaldable del PPC, Mònica Querol, ha adoptat el lema de Plataforma per Catalunya "Primer els de casa".

A més, SOS Racisme alerta del perill de les xarxes socials com a propagadores de missatges xenòfobs i apunta que celebrerà  dos actes públics, amb el suport de diferents entitats de Catalunya, per difondre la reflexió, l'anàlisi i la denúncia d'aquests discursos racistes. El primer porta per títol 'La meva ciutat, ciutat de tothom. No votis racisme!' i tindrà lloc avui  a les 7 de la tarda  a l'Ateneu Sant Roc de Badalona. El segon es realitzarà just abans del dia de reflexió, divendres 22 de maig al vespre, amb la col·laboració de les entitats del moviment antiracista juvenil Aixada Antiracista.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article