L'associacionisme juvenil es mobilitza per la diversitat sexual i de gènere

El Consell de la Joventut de Barcelona organitza diferents activitats per reivindicar els drets dels col·lectius LGBTI


El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), amb la col·laboració de diverses entitats juvenils i LGBTI, organitza la Setmana per la Diversitat Sexual i de Gènere, del 15 al 22 de maig. S'hi duran a terme diverses activitats per reivindicar una orientació sexual lliure i per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals i transgèneres.

La celebració s'emmarca dins del Dia Internacional contra la Lesbofòbia, Homofòbia, Bifòbia, Transfòbia i Intersexfòbia, que se celebra demà, 17 de maig, i commemora el jorn en què l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va deixar de considerar l'homosexualitat i la bisexualitat com a malaltia, ara fa 25 anys.

Enguany els diversos actes de la Setmana es vertebren al voltant de la Llei, aprovada fa més de mig any, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. L'objectiu és reivindicar-ne el seu desplegament i donar a conèixer com el seu contingut pot incidir en el dia a dia de la ciutadania.

Un espai participatiu per trobar-se amb persones activistes pels drets LGBTI, una gimcana popular que recorrerà punts de la ciutat especialment rellevants per les reivindicacions de les entitats LGBTI, un taller sobre VIH-Sida  i la presentació de la "Guia contra la LGBTI-fòbia" són algunes de les activitats que inclou el programa de la Setmana.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article