820 famílies boicotegen les proves de 3r de primària de la LOMCE

La Xarxa d'Escoles Insubmises assegura que Rigau amenaça d'expedientar els directors dels centres, però Ensenyament ho nega

Un total de 824 famílies catalanes de 40 centres educatius han participat en el boicot a les proves de tercer de primària promogut per la Xarxa d'Escoles Insubmises (XEI) i la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac).

Segons un comunicat de la XEI, la consellera Irene Rigau ha amenaçat d'expedientar les direccions de les escoles a les quals assisteixen alumnes que no han fet les proves previstes per la LOMCE.

La plataforma assegura que en els últims dies inspectors del Departament d'Ensenyament s'han posat en contacte amb els centres educatius  per ''fiscalitzar'' l'acció de les direccions i acusar-les de ''males pràctiques'' per no haver sabut aturar el boicot. Així mateix, XEI afirma que els inspectors han donat ordre de fer els exàmens els propers dies, fora de termini, als alumnes no presentats sense avisar prèviament les famílies.
 
"La inspecció ha donat a entendre a les direccions que en cas de comunicar a les famílies la nova data dels exàmens o de no fer-los, s'obrirà un expedient a la direcció del col·legi", prossegueix el comunicat.

Des del Departament d'Ensenyament s'ha assegurat que no es tenen comptabilitzats els alumnes que no van fer la prova i han negat rotundament l'amenaça d'expedientar les direccions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article