La ILP d'educació aconsegueix 95.000 signatures

Acaba així la campanya de recollida de firmes perquè la proposta es debati al Parlament


Les entitats impulsores de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una educació pública han recollit 94.321 signatures per demanar que el Parlament debati la proposta d'una nova Llei d'Educació, que garanteixi la gratuïtat i l'accés universal a l'ensenyament, des de la guarderia i fins a la universitat; l'eliminació dels concerts i la plena democràcia als centres.

A més d'aquests eixos, la proposta de llei també advoca per "destinar el 6% del PIB a l'ensenyament públic" i reivindica l'autonomia de les escoles per decidir els seus projectes educatius, conjuntament amb les famílies; i l'autonomia de les universitats per fer recerca sense la pressió de l'empresa privada i en pro del benestar de tots els membres de la societat.

La recollida de signatures va començar el passat 13 d'octubre, després de l'acreditació al Parlament de 208 persones fedatàries. Des de llavors s'han dut a terme 200 taules per aconseguir firmes i se n'han assolit 95.000, quasi el doble de les necessàries perquè la proposta es debati al Parlament.  

Tot i que la proposta va ser llançada fa més d'un any per l'Assemblea Groga, ara integra a més de 159 associacions, partits i sindicats adherits. Una vintena de representats van portar ahir les signatures en 11 caixes fins a l'Idescat, que ara n'haurà de certificar l'autenticitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article