L'empresa britànica MakieLab crea nines amb discapacitat

La iniciativa respon a la campanya 'Toy like me' que demana als fabricants que dissenyin nines amb diversitat funcional


L'empresa de joguines MakieLab ha llançat una col·lecció de nines amb diversitat funcional perquè els nens amb discapacitat s'hi puguin sentir identificats. Les joguines, manufacturades amb impressores 3D, poden personalitzar-se per encàrrec. De moment, ja coneixem la nina amb crossa, amb una taca de naixement, i la nina amb un audiòfon.

La iniciativa respon a la campanya 'Toy like me' (joguina com jo) que van tirar endavant tres dones britàniques: la periodista Melissa Mostyn, que té una filla en cadira de rodes, la periodista Rebecca Atkinson, que té problemes auditius, i l'ex-consultora de pel·lícules de Ragdoll Productions Karen Newell, que té un fill invident.

La campanya, que ha esdevingut viral a les xarxes socials, assolint 11 mil seguidors al facebook, va començar a l'abril amb la petició que els pares de nens amb discapacitat personalitzessin les joguines per crear "una representació millor de la diversitat", segons explica Atkinson al The Guardian.

En tan sols uns dies molts pares van engrescar-se a enviar fotos de les nines dels seus fills amb accessoris fets a mà, com un tub respiratori o una cadira de rodes, amb l'objectiu que els nens es sentissin menys sols i estranys per la seva discapacitat.

Petició a change.org

L'objectiu de la campanya és convèncer les grans companyies de joguines, com Playmobil, Lego o Mattel, que representin la diversitat funcional i "ajudin als nens a créixer amb una actitud positiva vers la diversitat humana". En aquest sentit, s'ha obert una petició a change.org, que ja compta amb 45.000 firmes.

Atkinson explica en el seu bloc que quan era petita mai va veure una nina com ella. "Tenia dos audiòfons. En el món real hi havia gent com jo. En el món de les nines, jo no existia. Què diu això als nens sords o amb diversitat funcional? Que ells no valen res? Que ells són invisibles en les joguines amb les quals juguen. Que són invisibles a la societat?".

La petició recorda que hi ha 770.000 infants a Anglaterra amb diversitat funcional i més de 150 milions a tot el món. "Aquests nens arriben a un món en el qual, fins i tot abans de sortir del ventre de la mare, ja són exclosos o mal representats per la indústria que té com a missió entretenir-los", sentencia l'escrit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article