Desena Jornada de Voluntariat en l'àmbit de la Salut

Se celebrarà aquest proper divendres 29 de maig a l'Hospital del Mar de Barcelona


La Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS) organitza el proper divendres, 29 de maig, la desena edició de la Jornada de Voluntariat en l'àmbit de salut. L'acte se celebrarà a l'Hospital del Mar i s'emmarca dins del 25è Aniversari de l'entitat i el Centenari del Parc Salut del Mar.

Sota el títol "El voluntariat: una presència que sana i alleuja", la jornada pretén posar en comú experiències i bones pràctiques, compartir espais de trobada entre voluntaris del sector i fomentar el voluntariat en l'àmbit de la salut.

L'activitat s'adreça a professionals i voluntaris de les entitats, a les empreses i institucions públiques que treballen en la planificació de serveis i programes de voluntariat en àmbit social i de la salut; i a tots els ciutadans interessats en la temàtica.   

El programa de la jornada inclou la Conferència inaugural "Salut emocional: com afecten les emocions a l'acció voluntària" de la mà de l'especialista en medicina natural i emocional Alejando Lorente; i una taula d'experiències sobre els efectes sanadors del voluntariat i els beneficis que aquest aporta a les persones que el reben.

L'encarregat de moderar el col·loqui serà el periodista i Director del diari Ara, Carles Capdevila, i hi intervindran: Laura Escorn, mare d'una nena en tractament per prevenció de recaiguda de leucèmia; Fernando Martínez, voluntari de l'Associació per la Rehabilitació de persones amb malaltia mental (AREP); Roque Cardona, metge coordinador del Programa de Diabetis de l'Hospital Matern-Infanto-Juvenil de Sant Joan de Déu; i Montse Soro, coordinadora del Programa de Voluntariat del Centre Fòrum i del Voluntariat del Parc de Salut Mar.

La jornada també comptarà amb quatre tallers, que oferiran eines pràctiques i teòriques per enfortir la salut emocional de les persones voluntàries, a través de, per exemple, la risoteràpia i el txi-kung, una medicina tradicional xinesa i  exercici físic destinat a aconseguir un equilibri del flux d'energia vital de les persones.

L'entrada a la jornada és gratuïta, però cal inscripció prèvia, tant a les conferències com als tallers. La data límit d'inscripció és el dimecres  27 de maig a les 9 del matí.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article