La ILP d’habitatge entra al Parlament amb 143.380 firmes

Els promotors de la proposta de llei contra els talls de subministrament i els desnonaments demanen una tramitació ràpida


La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i l’Aliança Contra la Pobresa Energètica, impulsores de la ILP contra els desnonaments i els talls de subministrament, van entregar ahir al Parlament 143.380 signatures. 

Són més del triple de les necessàries, 50.000,  per posar en marxa una tramitació d’urgència i demostren un ampli suport popular a la iniciativa legislativa popular. Els activistes contraris a les execucions hipotecàries demanen que la proposta de llei es debati amb la màxima celeritat possible i abans que acabi la legislatura i es dissolgui la cambra.

Es troben, però, amb una dificultat: els manquen dos vots per a la tramitació efectiva de la llei. Tots els grups polítics els han mostrat el seu suport, a excepció de CiU i el PP. 
 
Les entitats tenen ara com a fita primera convèncer dos diputats d’aquests partits perquè trenquin la disciplina de vot i donin suport a la proposta. No obstant, això no és garantia que la mesura s’aprovi abans que acabi la legislatura, durant el mes de juliol, per la lentitud de la mecànica i els terminis parlamentaris. 
 
Per exercir pressió, els impulsors han posat en marxa el “comptador de la vergonya”, que indicarà el nombre de desnonaments i talls de subministrament que es produeixin fins que el Parlament aprovi la proposta. Asseguren que cada dia que passi hi haurà 40 desnonaments i 443 llars es quedaran sense llum, gas o aigua.
 
Les plataformes consideren insuficients els acords d’ajuts de les companyies contra la pobresa energètica i insten al govern a crear una normativa que eviti els talls i rebaixi el preu als col·lectius més desfavorits. Els promotors de la ILP tenen un ampli suport popular i també de dues grans associacions: la Taula del Tercer Sector Social, una institució que engloba 4.000 entitats de Catalunya i l’Assemblea Nacional Catalana. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article