Nova metodologia d’atenció a persones que viuen situacions de violència

La Fundació IReS enceta un projecte per intervenir en casos de conflictivitat que no compleixen els estereotips majoritaris


Del total de casos atesos per violència a la Fundació IReS, des que van engegar aquest servei d’intervenció al 2014, un 60% no compleixen els estereotips majoritaris, és a dir, dona víctima i home agressor. En aquest context l’entitat ha presentat una nova metodologia d’atenció, més inclusiva, el Projecte Fils

Aquesta iniciativa parteix de l’apoderament i tracta les situacions de violència física, però també de violència psicològica, sexual, econòmica i la derivada de les classes socials. L’objectiu és atendre la persona, independentment de quin sigui el seu rol en la situació de conflicte. 
 
La fundació treballa “des d’un model inclusiu perquè cap persona que estigui vivint una situació de violència, quedi fora dels serveis d’atenció per no complir un estereotip majoritari”. A Fils, s’atenen homes víctimes de violència, dones que agredeixen les seves parelles, fills i filles amb actituds violentes envers els seus pares i mares; i altres casuístiques que no són les més generalitzades. 
 
D’altra banda, el servei presta una atenció especial als infants i adolescents, tant si són víctimes com si són agressors, però també al seu entorn més proper, ja que aquest pot contribuir a contenir, frenar o incrementar la situació conflictiva i els problemes que se’n deriven. 
 
Sense etiquetes
 
Des de la fundació atenen a persones “que viuen qualsevol situació de violència, sense etiquetes”, comenta Marta Esteve, directora d’Acció Soical d’IReS, ja que les dades a data de maig de 2015 demostren un augment dels casos que no compleixen els estereotipis. El 2014 representaven un 20% i ara han crescut fins el 60%.
 
Per donar resposta a les diferents necessitats i perfils, l’entitat treballa en col·laboració amb els serveis especialitzats de la xarxa pública, derivant les persones que viuen situacions d’urgència i que requereixen d’una intervenció immediata. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article