La Fundació La Vinya obre un banc de llum

L’entitat fa una crida perquè els veïns de Bellvitge i El Gornal de l’Hospitalet ajudin a d’altres que pateixen pobresa energètica


443 llars pateixen talls de subministrament cada dia a Catalunya, d’acord amb els promotors de l’ILP d’habitatge. Per fer front a aquesta situació, la Fundació La Vinya, que agrupa l’acció social de tres parròquies de Bellvitge-Gornal de l’Hospitalet de Llobregat, ha creat un banc de llum. 

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els veïns d’aquests barris ajudin a d’altres que pateixen pobresa energètica i no poden fer front als rebuts de llum, gas i aigua.

L’entitat ja fa anys que destina una part del seu pressupost, l’any passat uns 8.000 euros, per atendre aquest tipus de necessitat. Ara, però, expliquen que en els darrers anys la despesa dels rebut energètics s’ha incrementat i per això han vist la “necessitat d’activar la solidaritat de tota la comunitat en un projecte comú”, explica Xavier Lorza, de ‘equip directiu de la Fundació.

El banc, que ja fa un mes que va posar-se en marxa, compte amb 16 col·laboradors. Les persones interessades en ajudar  han de posar-se en contacte amb la fundació a través del correu electrònic i omplir la butlleta d’inscripció que li reenviaran. La quantitat de l’aportació econòmica depèn de la voluntat de cadascú, així com el nombre de pagaments anuals. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article