La FaPaC demana l'obertura dels menjadors escolars a l'estiu

Des de la federació recorden que un 27% dels menors de 16 anys viuen en situació de pobresa


La Federació d'AMPA més gran de Catalunya (FaPaC) s'ha reunit amb els representants dels partits polítics que constituiran els nous governs locals per urgir-los a mantenir oberts els menjadors escolars durant el període d'estiu, amb l'objectiu de garantir que els infants vulnerables tinguin una alimentació diària adequada.

Des de l'entitat recorden que un 27% dels menors de 16 anys viuen en situació de pobresa. Per fer front aquesta realitat, la federació va traslladar als ajuntaments una bateria de propostes perquè  entomin el compromís d'activar mesures concretes per pal·liar les necessitats d'infants i joves.

La federació apel·la a la responsabilitat i el compromís de totes les forces polítiques perquè prioritzin la lluita contra la pobresa infantil en les seves agendes, un cop es configurin les noves corporacions locals el proper dissabte 13 de juny. "La situació és dramàtica per a moltes famílies i és obligat ser- ne conscients i entomar aquesta situació summament greu", expliquen.

Bateria d'accions proposades

La FaPaC reclama que des de l'àmbit educatiu s'activin "de forma urgent" mesures per fer front a la pobresa infantil. La més destacada és l'obertura dels menjadors escolars a l'estiu, però n'hi ha d'altres, com la creació d'una política d'ajudes a les famílies amb fills a càrrec o l'accés als menjadors escolars per als alumnes de secundària que tenen jornada intensiva.

L'associació aposta també perquè es vetlli per les famílies que no poden pagar el material escolar, ara que l'Estat ha eliminat les antigues beques material, demana que es permeti la participació i la gestió de les persones afectades en les polítiques adreçades a millorar la seva situació; i recorda que s'ha de fugir del pur assistencialisme.

Cobertura de les beques menjador

Les beques menjador ocupen un paper destacat en els plans de lluita contrra la pobresa infantil i adolescent, ja que ataquen a una necessitat fonamental: l'alimentació.

El 2013 van atorgar-se 69.000 beques, fet que suposa la cobertura de només un 25% dels menors de 16 anys sota el llindar de pobresa que les necessiten, d'acord amb les dades de l'estudi del Síndic de Greuge sobre malnutrició infantil.

Tot i l'increment de l'aportació que els governs locals destinen a les beques menjador - que la consellera Neu Munté va comptabilitzar en ajudes per 70.000 infants més- encara n'hi ha entre 110.000 i 120.000 desatesos, recorda la federació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article