XI Trobada de voluntariat en l'àmbit oncològic

La FECEC celebra aquesta jornada el proper dissabte 13 de juny al Born Centre Cultural


El Centre Cultural del Born de Barcelona acollirà el proper 13 de juny la XI Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic que cada any organitza la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC).

Aquesta trobada anual vol fomentar el reconeixement i el nexe d’unió entre els més de 4.500 voluntaris que treballen en aquest àmbit a Catalunya.

Enguany, el lema de la Jornada és ‘Diàlegs: càncer i voluntariat’ i incidirà en "la necessitat d'establir un diàleg entre familiars, voluntaris i professionals per aconseguir fer un acompanyament de qualitat a la persona amb càncer".

La consellera del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, inaugurarà la jornada, juntament amb el president de la FECEC, Ramon Maria Miralles.

Després del discurs inaugural, el cirurgià ex Cap de Servei de Cirurgia de l’Hospital Germans Trias i Pujol, President del Comitè de Bioètica de Catalunya i Membre numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, Marc Antoni Broggi, farà la xerrada col·loqui “Per una companyia apropiada”.

Posteriorment es durà a terme el ‘Diàleg en l’acompanyament a pal·liatius’, que protagonitzaran la Carme Llobregat, familiar d'un malat oncològic; en Jaume Casas, voluntari; la doctora Rosa Roca, Cap de la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Institut d'Assistència Sanitària de l'Hospital de Santa Caternia (Salt) i Emma Carreras, voluntària en l'àmbit hospitalari. La moderació correrà a càrrec del psicòleg i coordinador de voluntariat de F.Oncolliga de Terrassa, Jordi Puig.

La xerrada sobre la ‘Gestió de l’entusiame’, de la mà de l'autor, formador i professor Victor Küppers clourà la part més educativa de la jornada. La cirereta, però, la posarà l'actuació musical del grup Vakombà i el dinar.  

La Trobada estarà conduïda per Ignasi Gayà, periodista dels Serveis Informatius de Televisió de Catalunya. Podeu consultar el programa aquí.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article