Esportistes amb discapacitat 'persegueixen els seus somnis'

Els beneficiaris de les beques per persones amb diversitat funcional de la Fundació SIFU i GAES expliquen les seves vivències


José Luis Layola pateix Esclerosi Múltiple, li van diagnosticar ara fa 11 anys, però això no li ha impedit aconseguir el seu somni: completar la Titan Desert, una de les carreres en bicicleta més extremes del desert del Sàhara. 
 

"A les persones que com jo, patim alguna malaltia neurodegenerativa, ens han posat la por al cos en tot allò que fa referència a l'activitat física", va assegurar Layola, un dels ponents del cicle de conferències Testimonials organitzades per la Fundació Grupo SIFU i GAES
 
Layola és un dels guanyadors de les beques ‘Persigue tus sueños’ del 2014, que atorga GAES amb el suport de SIFU, a esportistes amb diversitat funcional que volen assolir una meta.
 
Durant la ponència, José Luis Layola va afirmar que el camí entre l’obtenció de l’ajuda i la realització de la carrera va ser un dels moments més feliços de la seva vida, només superat per l’instant en què va creuar la meta. “Ho vaig gaudir molt. És un record que portaré amb mi per sempre, perquè darrera hi havia una història de superació de més de 10 anys”. 
 
“Hi ha gent a qui li donen un diagnòstic, li diuen que no pot fer activitat física i es desanimen. Jo sempre dic que pots fer allò que et proposis sempre que ho facis amb consciència i amb preparació”, va dir. 
 
El cicle de conferències Testimonials s’ha iniciat a Vigo i, des d’allà, viatjarà a altres ciutats espanyoles, entre les quals: Madrid, on es celebrarà la setmana vinent, València, Bilbao, Sevilla i Pamplona.
 
El propòsit d’aquestes jornades és reflexionar sobre la manera en què l’esport ajuda a superar les adversitats i com, amb constància, esforç i un esperit fort, els esportistes amb discapacitat poden assolir els projectes i reptes que es proposin. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article