La Taula del Tercer Sector reclama "més inversió" al Govern

En una reunió amb el President de la Generalitat la institució ha lamentat el poc compromís pressupostari de l'executiu


La Taula del Tercer Sector ha fet un balanç positiu i negatiu alhora del compliment dels compromisos que la Generalitat va assumir amb l'associació l'any passat. Considera que l'executiu sí que ha tingut paraula amb les mesures que reclamaven visibilitat per les entitats, però no ha complert amb les que precisaven d'inversió econòmica.

Aquest és el resum que es desprèn de la trobada que la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras, i els representats de les 33 federacions que la conformen, van mantenir ahir amb el President de la Generalitat, Artur Mas, i els consellers de Benestar Social i Família, Neus Munté, i Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Després de cimera de balanç de les mesures contra la pobresa sol·licitades per la federació, que va realitzar-se al Palau de la Generalitat i va durar dues hores, Àngels Guiteras ha explicat en roda de premsa que només la meitat de les reclamacions que van firmar-se el setembre de 2012 s'han complert. De les 24 propostes, només sis s'han assolit plenament, vuit, parcialment i 10 han quedat pendents.

Guiteras ha valorat "positivament" que el Govern hagi complert "el 50%" de les mesures que van demanar-li en la darrera reunió, però ha assegurat que en el que té a veure amb el pressupost estan "menys satisfets".

Entre les mesures que han quedat pendents hi destaquen la creació d’una prestació que asseguri uns mínims ingressos a les prop de 34.000 famílies catalanes amb fills a càrrec i que no en tenen cap, la reforma de la Renda Mínima d’Inserció, l'impuls d'ocupació per joves, el doblament del parc públic d'habitatges de lloguer social i l'impuls d'una llei de dependència catalana.

Els compromisos assolits

Des de la Federació valoren positivament l'aprovació i posada en marxa l'any 2014 d'un pla d'acció per ajudar a entitats socials a internacionalitzar la seva activitat.

Així mateix, també es mostren satisfets del pas de subvenció a concert de les places de llar residència i centres ocupacionals per a discapacitats. De les 10.865 places que encara es pagaven amb subvenció el 2012, a finals de 2015 el 80% hauran passat ja a concert.

Pel que fa al compromís de la lluita contra la pobresa de Govern i partits polítics, la Taula del Tercer Sector lamenta "la insuficiència i manca de concreció de moltes de les 158 mesures aprovades al Ple monogràfic" del març. De fet, assegura que prop del 90% dels punts no incloïen cap element econòmic, objectiu ni compromís pressupostari.

Àngels Guiteras ha demanat al president Mas que dediqui tots els esforços perquè el Pla contra la pobresa presentat fa poques setmanes, esdevingui en el futur un Pacte Nacional de tots els partits, en resposta a la persistència de la situació d’emergència social que viu el país.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article