El Col·legi d’Educadors Socials convoca ajuts a la cooperació

El termini per presentar els projectes s’acaba el 30 de juliol


El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials (CEESC) ha convocat un ajut per a iniciatives de cooperació internacional, que es duguin a terme en països empobrits, O de caràcter nacional, sempre i quan tinguin un impacte en col·lectius vulnerables i promoguin la professió d’educador social i/o l’associacionisme professional.

Així mateix, la convocatòria també accepta projectes innovadors que fomentin l’ocupació dels educadors, a través de noves empreses o entitats socials durant el primer any d’activitat. Totes les iniciatives hauran de dur-se a terme íntegrament entre el novembre de 2015 i el novembre de 2016.

La quantia total de l'ajut  és de 4.463,20 euros, corresponent a un 50% a cada línia d’acció (2.231,60). El comitè avaluador, composat per dos membres de la Junta de Govern del CEESC, un col·legiat independent, una persona amb experiència en els àmbits d'actuació de la convocatòria i un representat d'una entitat contractant d'educadors socials, es reserva la potestat de distribuir la dotació entre un o més projectes.

L’ajut s’adreça a persones individuals i col·lectius, que hauran de presentar l’acal de com a mínim una entitat, i a empreses d’economia social, fundacions i associacions privades sense afany de lucre.

Un cop coneguda la resolució de la convocatòria, les entitats, fundacions, empreses o persones beneficiàries de l’ajut, firmaran un conveni de col·laboració amb el CEESC, i just després se’ls abonarà el 80% de l’ajuda. El 20% restant s’abonarà en el moment que es presenti la memòria justificativa i la certificació de les despeses corresponents.

El projecte haurà de detallar-se a través del formulari de sol·licitud, que s’ha de sol·licitar abans del 28 de juliol a les dues de la tarda a [email protected], ja que el 30 es tanca la convocatòria.

Podeu consultar les bases de l'ajut aquí.

"Educa que fa fort"

El CEESC també ha impulsat el seu tercer concurs de fotografies  a Instagram. "Educa que fa forr" és el lema genèric que aglutinarà temàticament les imatges, que han de representar la importància de l'actitud vital dels educadors i la necessitat d'estimar la pròpia feina.

Sota aquest ampli paraigües, hi tenen cabuda, doncs, qualsevol de les activitats pròpies dels educadors i els seus usuaris, en cadascun dels àmbits on es desenvolupin (infància, serveis socials bàsics, salut mental, etc.).

Des del 15 de juny fins al 15 de setembre de 2015, les persones que pengin les seves imatges  amb les etiquetes #ES24h, #InstaCEESC i #educaciósocial i que segueixin el perfil, @ceesc_cat, podran optar a ilustrar el calendari 2016, que serà presentat el dia 2 d'octubre, en el marc de la celebració del Dia Internacional de l'Educació Social.

El veredicte es farà públic el dia 25 de setembre a través del web del CEESC i de les diferents xarxes socials. Les dotze persones guanyadores, corresponents als 12 mesos de l'any, seran contactades preferentment via correu electrònic.

Podeu consultar les bases aquí.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article