III Marxa contra l’atur, la precarietat, la pobresa i la desigualtat

Tindrà lloc els propers 6,7,8 i 9 de juliol a diversos indrets del territori català


A partir de demà, 6 de juliol, i fins al dijous 9 tindrà lloc a diversos indrets de Catalunya  la III Marxa contra l’atur, la precarietat, la pobresa i la desigualtat, que vol denunciar  “el drama de la desocupació a Catalunya”, que afecta més de 726.000 persones, segons la darrera Enquesta de Població Activa (EPA). 

Sota el lema ‘Sense Justícia no hi ha Pau’, el Fòrum d’alternatives a l’atur, la pobresa i la desigualtat, celebrat el passat mes d’abril, organitza per tercera vegada aquesta marxa, que tindrà el seu tret de sortida demà a les nou del matí a Badalona i que compta amb el suport de gairebé 50 entitats i grups polítics. 
 
La marxa sortirà davant dels ajuntaments de diverses localitats com Granollers, Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet (demà); Ripollet, Cerdanyola, Badia, Sabadell i Terrassa (dimarts);  Rubí, Abrera, Martorell, l’Hospitalet i Sant Vicenç dels Horts (dimecres) i confluirà el dijous, 9 de juliol, a Barcelona.
 
Allà tindrà lloc una manifestació que arrencarà a les sis de la tarda a la plaça de Sant Jaume i acabarà una hora més tard a les portes del Parlament de Catalunya. 
 
Podeu inscriure-us a la marxa aquí i consultar el programa amb el recorregut en aquest enllaç.
 
Denúncies
 
Des del Fòrum parlen dels “tres genets del desastre social”: l’atur, la pobresa i la desigualtat. Pel que fa a l’atur, l’organització es fa ressò del nombre d’aturats a Catalunya i Espanya (5.427.700) i denuncia les “polítiques nefastes” d’ajuts i austeritat que apliquen “governs servils” de la UE.  
 
Així mateix, el Fòrum assegura que s’ha produït una “destrucció massiva d’ocupació i una devaluació salarial que ha empobrit milions de treballadors”. Actualment, un 60% de la població assalariada cobra menys de 1.000 euros al mes.
 
En aquest context de crisis es disparen encara més les desigualtats i creix la bretxa entre rics i pobres, amb una conseqüent pèrdua de la classe mitjana. L’organització considera que les polítiques, que titlla “d’injustes”, són les culpables de “la transferència de rendes des de la majoria empobrida a l’elit enriquida”. 
 
Reivindicacions 
 
Per a fer front a aquesta realitat, la marxa reivindicarà la derogació de les reformes laborals aplicades des del 2012 per PP i PSOE, la renda garantida ciutadana, la reducció de la jornada laboral a 30 hores setmanals, sense reducció de salari, i la revalorització de les pensions. 
 
Així mateix, demanarà que s’acabi amb la pobresa energètica, un dels punts clau de la ILP d’Habitatge que es troba en tràmit d’urgència al Parlament.  
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article