Creix la demanda de beques per les colònies d'estiu

La Fundació Pere Tarrés ja ha atorgat un 30% més de beques que l'any passat i Fundesplai ha rebut un 17% més de sol·licituds


La Fundació Catalana de l'Esplai (Fundesplai) i la Fundació Pere Tarrés van començar ara fa dues setmanes la campanya de colònies i casals d'estiu. Les dues entitats destaquen un augment de la petició de beques com a conseqüència de les dificultats econòmiques d'algunes famílies. A Catalunya un de cada quatre infants viu en risc d'exclusió social.

La campanya d'aquest estiu de la Fundació Pere Tarrés inclou 400 activitats en les quals participaran més de 20.000 infants i joves. A dia d'avui l'entitat ja ha augmentat un 30% les beques atorgades l'any passat, 3.300.  

Amb el lema 'L'estiu. Vacances per créixer' la fundació ha becat fins ara 4.318 nens i ha decidit mantenir obert el període de sol·licituds de beques fins arribar als 4.500 previstos, fet que representa un cost de prop d'un milió d'euros.

En els darrers cinc anys, la Fundació Pere Tarrés ha vist com les sol•licituds de beques per a activitats d'estiu han augmentat un 236%, és per això que fa una crida perquè la gent col·labori, a través d'aquest enllaç, amb un ampli ventall de donacions:

 - Amb 20€: 6 nens i nenes podran berenar durant una setmana a les colònies. 
 - Amb 50€: 15 infants podran dinar al migdia durant una setmana en un casal.
 - Amb 120€: 1 infant podrà anar a un casal social.
 - Amb 300€: 3 nens i adolescents podran fer una ruta per la muntanya durant una setmana.
 - Amb 5.000€: Adequaran l'espai per atendre 43 infants.


'Un estiu per a tothom'

La campanya d'aquest estiu de Fundesplai inclou 1.000 tandes de colònies, casals, campaments, rutes i camps de treball amb entorn a  60.000 places. L'entitat ha rebut 5.300 peticions de beques, un 17% més que el 2014 i cinc vegades més  que les que va atorgar el 2010.

Des de Fundesplai volen garantir el dret a tots els infants i joves "a gaudir d'un lleure educatiu de qualitat durant l'època d'estiu participant en casals, campaments i colònies".
 
Per aquest motiu han llençat la campanya de beques 'Encerta l'Estiu- Un estiu per a tothom', que s'adreça només a famílies en els quals algun dels progenitors està en situació d'atur en el moment de fer la sol·licitud. Podeu veure el vídeo de la iniciativa aquí.
 
L'any passat es van atorgar 4.539 beques, donant resposta a 878 famílies i 1.268 infants i joves provinents de 73 municipis.
 
Els particulars, empreses i entitats que vulguin col·laborar fent aportacions poden fer-ho a través del web o trucant el 93 551 17 71:
 
 - Amb 20€: 1 infant menja durant 5 dies de casals d'estiu
 - Amb 50€: 1 infant té el material que necessita per les colònies d'estiu.
 - Amb 100€: 1 infant pot estar  una setmana completa al casal.
 - Amb 200€: 1 infant pot passar una setmana completa de campament o colònies.

Només el 18% de les famílies becades són d'origen immigrant, fet que constata l'augment de catalans que no poden fer front a les despeses d'oci dels seus fills. En el 30% dels casos la família és monoparaental i tres de cada quatre pateixen les conseqüències de l'atur. De fet, en un 19% dels casos cap dels membres té feina.  Un 9% de les famílies sol·licitants, a més,  té algun fill amb discapacitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article