La Creu Roja distribuirà 2 milions de Kg d'aliments a l'estiu

Entre el juliol i l'agost 120.000 ciutadans de Catalunya rebran aquesta ajuda


La Creu Roja a Catalunya distribuirà durant el mes de juliol i principis d’agost més de 2 milions de kg d’aliments (2.183.171 kg) entre 119.819 persones en situació de vulnerabilitat social. S’inicia d’aquesta forma la primera fase de desplegament del nou Programa Operatiu del Fons d’Ajuda a les persones més Desfavorides (FEAD). Aquesta iniciativa repartirà enguany un total de 5.480.886 kg d’aliments arreu del territori.

La institució humanitària a Catalunya comptarà per a la distribució dels aliments amb 44 de les seves assemblees locals i comarcals, a més de les 347 entitats adherides al Programa, perquè aquestes, al seu torn, en facin el repartiment directe entre els beneficiaris. En aquesta primera fase hi col·laboraran en el repartiment prop de 1.700 persones voluntàries de la Creu Roja.
 
Els aliments són de caràcter bàsic, de baixa caducitat i de fàcil transport i emmagatzematge. La cistella inclou arròs, cereals infantils, llet en pols, llegums, oli d’oliva, farinacis, conserves varies i fruites en almívar, entre d’altres.
 
Noves mesures complementàries als aliments


A diferència del model anterior, el Programa d’ajuda europeu 2015 ja no forma part de la Política Agrària Comuna (PAC) sinó del FEAD i s’emmarca amb un sistema d’atenció més integral de les persones en situació vulnerable. Juntament amb el repartiment de productes de primera necessitat, el nou Pla preveu mesures d’acompanyament per millorar l’ocupabilitat de les persones en situació vulnerable. Per això, es finançarà a partir del Fons Social Europeu (FSE).
 
Cal tenir en compte que està cofinançat pels estats (la UE en finança el 85% i els Estats el 15% restant). En el cas de l’Estat espanyol, seguiran predominant clarament els ajuts alimentaris per sobre de les mesures d’acompanyament, que representen prop del 5% del pressupost total del programa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article