Oriol Illa, nou president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector

El director de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia relleva Àngels Guiteras i fa un balanç "enormement positiu" de l'anterior mandat


Oriol Illa (Barcelona, 1973) presideix des d'ahir la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, que agrupa entorn a 6.800 organitzacions. El director de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia ha pres possessió del càrrec després que l'anterior presidenta, Àngels Guiteras, hagi exhaurit els dos mandats, de tres anys cada un, que permet l'organització.

El nou president, juntament amb els 13 nous membres de la junta directiva, van ser presentats ahir en un acte a l'Auditori de la ONCE de Barcelona que va comptar amb la presència de la vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social, Neus Munté, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, entre molts d'altres.

Qui és el nou president (CV)?

Illa és llicenciat en ciències polítiques i de l'administració per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Direcció Financera per la Universitat Pompeu Fabra i Diplomat en Alta Funció Directiva per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Des del 2011 és el Director General de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, membre del consell de redacció de la revista 'Espai de llibertat' i membre del consell rector de la cooperativa ENCÍS.

La seva vinculació amb la Taula es remunta al 2012, quan va entrar a la Junta Directiva com a responsable de l'àrea d'internacionalització.  Professionalment ha desenvolupat responsabilitats també en l'àmbit públic. Entre el 2006 i el 2010 va ser el cap de gabinet del vicepresident del Gobern de la Generalitat i del 2003 al 2006 ho va ser de la segona tinència d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona.

És autor dels llibres, "Idees perilloses", "Entre el símbol i la institució" i "Cròniques d'Indignació".

Quines són les seves prioritats socials?

Durant la presentació de la nova junta de l'organització, Illa va mencionar la necessitat d'augmentar el parc d'habitatges socials per sobre del 2% actual. Cada dia es produeixen a Catalunya fins a set desnonaments. "Sense llar pròpia no hi ha vida digna", va afirmar.

Així mateix, va constatar la necessitat d'un augment del sou mínim i una certa limitació dels sous màxims: "Mentre el 60% dels treballadors cobrin menys de 1.000 euros i els directius cobrin 370 vegades més, les polítiques redistribuïdes seguiran fent fallida", va sentenciar.

A més, el nou president de la Taula va remarcar la necessitat que "els bancs destinin el 25% dels seus guanys a programes socials controlats pels poders públics". Aquest fons dotaria a Catalunya d'un pressupost social de 450 milions d'euros a l'any i multiplicaria per quatre o cinc el què es destina actualment.

"Donar diners als serveis socials mai serà una despesa, sempre donaràs més dignitat a les persones.", va dir. Una idea que no s'ha de confondre amb el chavisme, segons a afirmat a El País: "Quan al poder no li agrada una idea la desacredita. Jo vull que m'expliquin per què defensar una societat més justa significa ser Veneçuela”, es pregunta el nou president de la Taula.

lla va recordar que el sector social català representa prop del 3% de PIB i dóna feina a 100.000 persones i ha agraït a Guiteras i el seu equip els sis anys de feina.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article