Benestar Social i la URV impulsen l'Observatori Català de la Pobresa

Aquest instrument permetrà obtenir informació sobre la pobresa a Catalunya i fer un seguiment de les mesures per a combatre-la


La Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat i la Universitat Rovira i Virgili (URV) signaran els pròxims dies un acord de col·laboració per impulsar l'Observatori Català de la Pobresa i la Inclusió Social. Així ho ha anunciat la vicepresidenta, Neus Munté, al Ple del Parlament d'aquest dimecres.

La titular de Benestar Social ha explicat que aquest nou instrument "permetrà obtenir informació detallada, contínua i territorial sobre la realitat social i de la pobresa a Catalunya i alhora, fer un seguiment i avaluació de les polítiques i mesures per a la lluita contra la pobresa que s'estan duent a terme".

La iniciativa de col·laboració neix d'una petició del Parlament al Govern en el Ple monogràfic sobre l'increment de la pobresa i les desigualtats celebrat el març de l'any passat i es durà a terme amb la URV, ja que és la única universitat catalana que disposa d'una càtedra d’Inclusió Social.


Les funcions de l'Observatori

La Conselleria i la universitat constituiran una comissió mixta formada per quatre persones que es reuniran com a mínim cada trimestre i elaboraran una memòria anual. Algunes de les seves atribucions seran la creació d'un fons d'informació sobre les condicions de vida i la pobresa a Catalunya i l'aportació d'eines que orientin sobre les línies d'actuació prioritàries en matèria de benestar social.

Així mateix, la comissió haurà de definir  criteris de seguiment de polítiques o iniciatives de lluita contra la pobresa i per a la inclusió social Elaborar informes específics sobre els temes objecte d’estudi proposats en el si.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article