Neix un curs per impulsar la formació online dels voluntaris

L'objectiu és formar 10 entitats perquè pugin oferir materials docents en línia


La formació del voluntariat ha estat tradicionalment un espai presencial, si bé darrerament la conciliació dels horaris i la diversitat territorial han dificultat l'aprenentatge cara a cara. Per fer front a aquesta realitat, des de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària (DGACC) han impulsat el projecte del 'Viver de Formació', que vol acompanyar les entitats en la creació d'una formació en línia pels seus voluntaris.

La iniciativa, que s’engega aquest 2015 responent al Bloc 2 del Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat  2014-2015, ofereix la possibilitat que 10 entitats puguin formar els seu responsable de formació tant en la creació i gestió del material docent en línia com per a impartir docència en aquesta modalitat.

El curs té tres objectius: facilitar a les entitats eines i metodologies per millorar la tasca dels voluntaris, facilitar un espai virtual en plataforma Moddle per a la realització de les formacions en línia i acompanyar les associacions en la creació d'una formació online pels voluntaris. El TEB  serà l’entitat responsable de l’acompanyament de les associacions en aquest procés a través d’un equip de formadors especialitzats.

Les sol·licituds per a poder participar en el projecte es poden fer fins el dia 30 de setembre per formulari electrònic. Podeu consultar els requisits per presentar-vos-hi i les bases de la convocatòria aquí.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article