Creix la discriminació per homofòbia a les escoles catalanes

Les denúncies en l’àmbit educatiu representen el 8,4% del total segons un informe de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya


Els casos de discriminació per homofòbia a les escoles de Catalunya estan creixent i ja representen el 8,4% de les denúncies que rep l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya (OCH), segons recull en el seu estudi sobre la LGTfobia. 

El president de l’Observatori, Eugeni Rodríguez, ha assegurat que les discriminacions en l’àmbit educatiu afecten a tot el col·lectiu LGTBI, no només als joves homosexuals. 
 
D’acord amb l’informe, les denúncies més freqüents del col·lectiu LGTBI de Barcelona són les que tenen relació amb la discriminació laboral per orientació sexual. La capital catalana és el municipi que més denúncies ha interposat a l’OCH, concretament el 48% del total. 
 
Els homes gais són el col·lectiu  més discriminat i concentren el 69% del total de denúncies, mentre que les dones lesbianes representen el 16%, les persones transsexuals, 11%, i les bisexuals, 4%. 
 
Les denúncies en l’àmbit laboral representen el 17% del total, seguides de les agressions físiques, amb un 11,2%, i els insults, amb un 8,4%. 
 
Les dones lesbianes són les que més denuncien un tracte discriminatori relacionat amb el dret d’admissió als establiments públics, mentre que les persones transsexuals pateixen especialment problemes en els serveis sanitaris, segons les conclusions de l’estudi. 
 
El col·lectiu gai i bisexual pateix sobretot discriminació a la feina i en el cas dels gais s’han denunciat insults i agressions. 
 
Les incidències homòfobes registrades per l’OCH han passat dels 225 casos al 2002 als 394 l'any passat, una pujada del 43,5%.  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article