La reforma de la llei de l'avortament passa el seu penúltim examen

La Comissió de Sanitat i Serveis Socials del Senat li dóna el seu vistiplau i ara ja només queda el beneplàcit del Ple


La reforma de la llei de l'avortament per impedir que les menors d'edat puguin interrompre el seu embaràs sense consentiment patern o dels tutors legals va aprovar-se ahir a la Comissió de Sanitat del Senat, després d'un debat i gràcies a la majoria del PP.

Aquest és el penúltim pas abans de l'aprovació definitiva, que tindrà lloc previsiblement al Ple del Senat el proper 8 de setembre.

Les peticions dels senadors de PSOE, IU, CC, ERC ICV, PSC i Podemos, a través de set propostes de veto, no han sorgit efecte. La comissió va estudiar, juntament amb el dictamen remès pel Congrés dels Diputats, 35 esmenes a la proposició de llei - 5 del grup socialista, 2 del Grup Català, 5 del Basc, 14 del Mixte i 9 de l'Entesa.

La reforma, però, va ser aprovada amb el suport de la majoria del PP, sense discrepàncies internes, ja que no formen part d'aquesta cap dels senadors del partit que estan en contra de la reforma.

En declaracions a Efe, la senadora del PP Margarita Durán ja ha anunciat que votarà en contra de la reforma del avortament en el Ple de setembre perquè suposa "donar per bona la llei del 2010",  que és contrària "al comprimís" del seu partit "amb la defensa de la vida". Així, doncs, subratlla que la reforma és insuficient i que només modifica un dels nou aspectes que van ser objecte del recurs d'inconstitucionalitat presentat pel PP.

El Senador del PP Àngel Pintado també votarà previsiblement en contra de la proposició de llei i en declaracions a l'agència de notícies ha assegurat que és possible que un grup de senadors voti en contra de la proposta de llei, tot i que ha detallat que encara hi ha "marge de maniobra" en les pròximes setmanes per aproximar posicions.



Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article