El curs escolar començarà amb 13.000 alumnes més i 800 docents extres

S'arribarà a la xifra històrica d'1.560.468 estudiants, però la plantilla de professors serà encara inferior a la del 2011


El curs escolar que comença el proper 14 de setembre ho farà amb la xifra històrica d'1.560.468 alumnes i un increment de la plantilla de professors, 790 docents més, segons ha explicat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau aquest matí.

Aquest nou curs, però, s'enceta amb una singularitat que queda reflectida en l'augment d'algunes partides: el 27,3% dels infants catalans es troben en risc d'exclusió social, segons va denunciar la Fedaia. Per fer front a aquesta realitat, s'atorgaran unes 80.000 ajudes de menjador, amb una previsió de despesa de 48.000.000 d'euros, en una partida oberta a possibles increments, i que en alguns centres de Barcelona, al curs d'ESO, es concretarà en un esmorzar complet, com un entrepà, amb fruita i amanida.

Per primer cop també es destinarà una altra partida de 3 milions d'euros per a nens que vagin a la llar d'infants i s'impulsarà un pla pilot a partir del mes de gener per oferir un àpat als alumnes de secundària.

Demanda minoritària d'escolarització en castellà

El Ministeri d'Educació ha reconegut haver rebut 92 sol·lictuds per a l'escolarització en castellà a Catalunya. D'aquestes tan sols n'ha estimat 17, que ha enviat a la Generalitat perquè les estudiïn.  

Ho ha explicat aquest dijous la consellera Irene Rigau, que ja ha anunciat que es recorreran els 17 casos perquè considera que la norma és ''inaplicable'' i perquè majoria de peticions són de famílies que ja estudiaven en centres privats i, per tant, estarien fent "frau de llei".

La petició de l'escolarització en castellà està inclosa dins de la polèmica llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomqe) i preveu el pagament amb diners públics d'una plaça en una escola privada (quantificada en més de 6.000 euros) si la conselleria d'Ensenyament no garanteix l'educació en aquesta llengua en un centre públic.

L'any passat, el primer en què s'aplicava la Lomqe, el govern va destinar una partida de 5 milions per aquests supòsits. En els pressupostos del 2016, però, la quantia ha baixat fins al milió, ja que no s'ha arribat a les mil peticions que es preveia i, de fet, no s'ha concedit cap ajuda.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article