Munté calcula que Catalunya pot acollir uns 2.000 refugiats

Generalitat, ajuntaments i entitats socials coordinen una resposta


La vicepresidenta de la Generalitat i portaveu del Govern, Neus Munté, ha xifrat al voltant de 2.000 el nombre de refugiats que Catalunya podria acollir properament. "Durant la guerra dels Balcans es  va poder acollir 2.000 persones i segurament podríem assumir una xifra similar o, fins i tot, superior", ha remarcat en una entrevista a La Xarxa aquest dilluns.

Munté ha demanat al govern espanyol que no regategi a la baixa la quota que li assigni la UE a la cimera europea del 14 de setembre i ha recoradt que l'acollida de refugiats està finançada per l'Estat amb 27 euros per persona, una xifra que "caldrà estudiar" si és suficient per afrontar les necessitats d'aquestes persones.

La xarxa d'albergs de la Generalitat i els pisos de tutela pública cobririen part de les necessitats de vivenda, que es completarien amb pisos dels ajuntaments, amb famílies d'acollida i amb els recursos de les entitats socials. Munté també ha subratllat que les necessitats sanitàries i educatives quedarien igualment cobertes.

Malgrat no tenir competències en asil -exclusives de l'Estat-, Govern, ajuntaments i entitats socials s'han reunit aquest mateix dilluns per coordinar una resposta a la crisi humanitària, ja que els primers refugiats podrien arribar a Catalunya d'aquí a dos o tres mesos.

Segons ha informat la vicepresidenta del Govern, Neus Munté, al finalitzar la trobada, l'objectiu bàsic de la reunió ha estat "articular la resposta catalana a l'arribada de refugiats". "Ens estem preparant, com és la nostra obligació", ha assenyalat i ha fet  una crida al govern espanyol per a què "es posicioni clarament respecte el contingent de refugiats que puguin arribar".

La vicepresidenta ha insistit en què l'acollida no serà temporal: "Els refugiats vénen per molt de temps i el mecanisme d'acollida haurà de ser de llarga durada i d'integració". En aquest sentit, durant la trobada s'ha acordat crear uncomitè operatiu, que es reunirà setmanalment, per "afinar el dispositiu" d'acollida un cop es conegui el contingent de persones que arribarà a Catalunya

Espanya assumirà "la quota màxima"

El ministre espanyol d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha assegurat aquest dilluns que Espanya farà l'esforç que sigui necessari per assumir "la quota màxima" de refugiats que pugui i espera que la Comissió Europea (CE) faci una proposta "integral i comprensiva".

García-Margallo ha fet aquestes declaracions a la roda de premsa que ha ofert amb el seu homòleg iranià, Mohammad Iavad Zarif, al Ministeri d'Afers Estrangers a Teheran.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU EL VALLES ..UN DE SOL NO DOS
1.
Con Ajudaran ALS REFUGIATS ? Si ara no ajuden a moltes Familias CATALANS POBRES I AL ATUR QUE NO REBEN AJUDES I PASEN GANA .. Aixo de aujar a molts Refugiats els politicsw hufan sentados desde sus luxo de cotxe oficial ELS PODRIEN VENDRA hi tindrien mes diners per cuidar als Refugiats COTXES OFICIAL UN LUXE amb tanta pobresa que te catalunya CATALUNYA Ara mateix ja te MOLTS ATURATS CASI 7800.000 I MOLTS POBRES La Pobresa cada dia creix mes i EN RETALLADES SOCIALS lo unic que fa es fer creixer la pobresa no es fa res contra la pobresa i ara ens portaran mes pobres ..
  • 0
  • 0

Comenta aquest article