Barcelona posa 12 multes a propietaris de pisos buits

L'import és de 5.000 euros per sanció i la mesura s'inclou dins d'un paquet per a fer front als desnonaments i mobilitzar l'habitatge buit


Cada any a Barcelona es duen a terme entorn a 2.000 desnonaments per impagament -en el 90% dels casos de lloguers- i actualment hi ha 70 unitats familiars pendents de l'adjudicació d'un pis d'emergència.  Davant d'aquesta realitat, l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha presentat aquest dimecres el primer paquet de mesures per fer front als desnonaments i mobilitzar habitatge buit.

Una de les mesures destacades són les primeres sancions a propietaris de pisos sense inquilins. Ja s'han interposat 12 multes coercitives per un import de 5.000 euros, després d'haver obert els expedients sancionadors i haver comprovat que els pisos portaven més de dos anys desocupats. Les entitats sancionades són la Sareb per set pisos buits, el Banc Sabadell per un i el BBVA per quatre.

Les altres dos mesures destacades inclouen la compra d'habitatge i l'augment del pressupost de les ajudes al lloguer. L’ampliació de la partida, de sis a set milions d’euros,  va acompanyada d’una ampliació dels criteris per rebre els ajuts, que permetran ara que les famílies sense cap ingrés puguin accedir-hi. L’Ajuntament n'assumirà el total del cost  —el 60 % correspondria a la Generalitat—, i es preveu que s’adjudicaran a unes 1.600 famílies en un termini de tres mesos.

Pel que fa a la compra d’habitatge, el consistori farà ús del dret de tempteig i retracte en un paquet de 17 immobles. D’aquests, n’hi ha set que ja estaran disponibles aquest mes. El consistori hi destinarà un pressupost de 3,5 milions d’euros, que es preveu que serveixi per adquirir i reformar entre 30 i 40 pisos amb un cost inferior als 80.000 euros.

Tant Colau, com el regidor d'habitatge, Josep Maria Montaner, han insistit que un dels seus objectius  és incrementar el parc públic d'habitatge i s'han refermat en el repte de construir durant aquest mandat 4.000 habitatges nous.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU EL VALLES ..UN DE SOL NO DOS
1.
Aixo es un gran Canvi Xavier Trias la Dreta Catalana de C.I.U. Mai hu feia molestar als Bancs BEN FET ADA COLAU Alcaldessa de Barcelona si SR Tens Collons mes que molts Homes Alcaldes de tots als partits politics QUE COVARDS No se atrebeixen a Sancionar MULTA ELS PISOS BUITS DELS BANCS El Ajuntament de Cardedeu de ESQUERRES E.R.C. I LA CUP Posen excuses pero no posen MULTES ALS BANCS PER ELS PISOS BUITS que ja al Poble POLITICA COVARDA de alguns politics NO ME Agrada algunes coses fa BARCELONA EN COMÚ DE ADA COLAU ... Pero aquesta si ARA FALTA PUJI IMPOSTOS ALS RICS Per poguer ajudar als mes pobres aturats Ajudar millor als Refugiats de alguna manera ELS RICS Han de ser Solidaris hi si no huson ala Força voluntaris mai hu serien ..
  • 0
  • 0

Comenta aquest article