'Cap nen sense bigoti' recapta mig milió de litres de llet a Catalunya

Per cobrir les necessitats anuals als bancs d'aliments catalans calen més de 13 milions de litres: un litre per consumidor i setmana

La campanya 'Cap nen sense bigoti' per a la recaptació de llet destinada a famílies vulnerables ha recollit 565.000 litres de llet a Catalunya en quatre mesos.

167.300 litres van aconseguir-se durant cinc dies de recollida física de llet en oficines de CaixaBank, 220.000 a través dels canals electrònics habilitats i 100.000 per una aportació de l'Obra Social "la Caixa", impulsora de la iniciativa juntament amb el Banc dels Aliments.

L'entitat financera, en col·laboració amb la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) va estendre la campanya a la resta de l'Estat. La recaptació total si es té en compte l'aportació d'altres comunitats autònomes és d'un milió de litres. Aquest donatiu equival a la quantitat de llet necessària per a 60.000 persones fins a finals d'any.

A Catalunya 252.000 persones ateses pels bancs d'aliments presenten una dieta deficitària en llet. 50.000 són menors d'entre 1 i 12 anys. La llet és un dels aliments més sol·licitats per las entitats socials que atenen col·lectius en risc d’exclusió. Per cobrir les necessitats anuals als bancs d'aliments catalans calen més de 13 milions de litres: un litre per consumidor i setmana. L'any passat els bancs d'aliments catalans van recollir 21.870.890 quilos d'aliments, dels quals només 3 milions eren de llet.

L'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) assenyala que un got de llet aporta el 21% de les proteïnes i el 8% de calories i nutrients que necessita diàriament un menor de 5 anys.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article