Barcelona amplia en 2,8 milions el pressupost de beques menjador

L'Ajuntament vol destinar aquesta partida a 6.000 famílies que, el curs passat, van quedar-se sense l'ajut extraordinari tot i complir els requisits per percebre'l


El consistori de Barcelona ha ampliat el pressupost de les beques menjador d'enguany en 2,8 milions. L'augment d'aquesta partida anirà destinada a 6.000 famílies amb necessitats socials greus que el curs passat no van poder percebre l'ajut extraordinari de sis euros diaris per la insuficiència de la partida pressupostària.

El curs 2014-2015 l'Ajuntament va rebre 9.171 peticions de famílies amb un baix nivell de renda que optaven a l'ajut extraordinari de sis euros diaris. D'aquestes famílies, però, només 4.210 van rebre finalment aquest ajut, mentre que les 4.961 restants van haver de quedar-se només amb la beca ordinària de 3 euros diaris. L'ampliació de la dotació pressupostària cobrirà l'ajut extraordinari d'aquestes famílies i també de les 1.033 que van quedar-se al llindar de percebre aquestes beques menjador per renda familiar, tot i que els serveis socials van qualificar-los de casos de necessitat social greu.

La convocatòria de beques menjador d'enguany té una dotació total de 14,3 milions d'euros, un 24% més que el curs anterior. L'any passat es van rebre un total de 24.242 peticions de les quals 19.703 van ser ateses. Enguany, en la convocatòria de juny, l'Ajuntament ja ha rebut 22.000 peticions i s'està a l'espera de saber el nombre de demandants que han fet la petició en la segona convocatòria de setembre, que s'ha tancat aquesta setmana passada.

Les famílies que poden optar a les beques menjador que concedeix el Consorci d'Educació de Barcelona són aquelles amb una renda anual no superior a l'indicador de la renda de suficiència de Catalunya, calculat en funció del nombre de membres computables de la unitat familiar. A l'ajut ordinari i l'extraordinari, les famílies poden sumar-hi també un ajut complementari en aquells casos en què l'alumne tingui necessitats especials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article