Els ministres de la UE acorden l'acollida de 120.000 refugiats

Hongria, República Txeca, Eslovàquia i Romania s'hi han oposat i Finlàndia s'ha abstingut


Dos anys és el termini que ha fixat la Unió Europea per reubicar els 120.000 refugiats arribats inicialment a Itàlia i Grècia. Els ministres d'Interior de la UE han aprovat avui per majoria qualificada aquesta proposta. S'hi han oposat Hongria, República Txeca, Eslovàquia i Romania; i Finlàndia s'ha abstingut.

El projecte inicial considerava l'acollida dels 120.000 sol·licitants d'asil procedents d'Itàlia, Grècia i Hongria, però la negativa del Govern de Viktor Orban de ser considerat beneficiari d'aquest programa ha obligat a redissenyar la proposta.

El text final estableix la reubicació immediata de 66.000 refugiats. Els 54.000 restants, en principi assignats com a provinents d'Hongria, passen a una mena de "reserva". D'aquesta manera, seran acollits en una segona fase i provindran també d'Itàlia i Grècia, a no sé que algun Estat Membre sol·liciti abans d'un any formar part del programa perquè la seva capacitat de recepció es vegi desbordada.

El document, segons informa El País -que ha tingut accés a un esborrany-, no preveu penalitzacions els països que incompleixin l'acord i permet, per exemple, retardar fins a un any l'acollida d'un màxim del 30% de la quota assignada. Espanya haurà d'acollir entorn a 15.000 refugiats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article