Ensenyament posa en marxa el registre únic de dades acadèmiques d'alumnes

El DOGC publica aquest divendres la nova eina d'ús obligat a tots els centres


El Departament d’Ensenyament ha posat en marxa el registre d’alumnes de Catalunya (RALC), que va anunciar la conselleria a principis de setembre. Es tracta d’un sistema que registra tot l’alumnat matriculat als centres educatius públics i privats d’ensenyaments no universitaris.

L’objectiu és tenir una visió integrada per disposar del coneixement i la identificació de cada alumne, que alhora permeti desenvolupar el seu dossier personal d’aprenentatge. En una primera fase d’implantació, el RALC inclourà els ensenyaments amb més volum d’alumnes, és a dir, des del segon cicle d’Infantil fins als cicles formatius. En una segona fase, s’hi afegiran la resta d’estudis.

El RALC, que és d’ús obligatori per a tots els centres, contindrà les dades acadèmiques personals dels alumnes en suport digital. Aquest nou sistema d’informació aportarà quatre beneficis clau: que l’estudiant disposi d’un identificador únic, que les dades d’aquest alumnes estiguin en un mateix registre, que la visió de l’alumne sigui més àmplia i que  compti amb una identificació digital, que serà la base del desenvolupament de tràmits electrònics en el futur.

L’ordre que s’ha publicat aquest divendres al DOGC detalla el funcionament del RALC i explicita que la gestió del registre correspon als centres públics i privats i a les unitats administratives del Departament d’Ensenyament que tinguin competència.

També es preveu que les dades del registre es puguin cedir a les administracions i entitats públiques que tinguin competències en protecció de menors i adolescents, serveis socials i protecció de la salut. Els ajuntaments hi podran accedir per a l’exercici de les competències en matèria de vigilància del compliment de l’escolarització obligatòria i els consells comarcals en podran fer ús per a la gestió dels serveis de transport escolar i ajuts de menjador.

El RALC recollirà la situació administrativa i acadèmica de forma detallada incloent dades com ara la data de naixement, el DNI, l’adreça, les dades dels tutors legals de l’alumne, i totes les dades d’escolarització.

L’alta al registre es farà en l’instant de la primera matrícula al sistema educatiu de Catalunya i les dades les hauran d’introduir els diferents centres escolars, que hi tindran accés, però limitat a la informació referida únicament als alumnes i exalumnes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article