El TSCAT rebutja la desaparició del Departament de Treball Social de la UB

El Col.legi Oficial de Treball Social se suma a la concentració convocada pel professorat demà dijous 8 d'octubre a la Plaça Universitat


El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) se suma a la reivindicació del professorat del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de Barcelona per la seva continuïtat, amenaçada de desaparició com a consequència del Pla de Reforma de les Estructures i l’Organització Administrativa d’aquesta universitat.

La mobilització compta amb el suport dels estudiants del Grau en Treball Social de la UB, que representen un total de 1.058 alumnes matriculats, així com de diferents representants d’entitats, serveis i professionals dels serveis socials.

Les accions acordades pels estudiants i el professorat començaran demà dijous, dia 8 d’octubre, a dos quarts de nou del matí davant la porta de l’Edifici Històric de la UB, a la plaça Universitat. La concentració farà visible la defensa del Departament coincidint amb el Consell de Govern de la UB, que se celebra demà mateix i on es tractarà l’esmentada reforma.

La degana del Col·legi de Treball Social, Núria Carrera, considera que “la seva desaparició seria un fet doblement sorprenent i incomprensible si tenim en compte que és avui el principal Departament de Treball Social i Serveis Socials de Catalunya, i un referent per a la resta”. Carrera creu que “l’existència d’aquest Departament és i ha estat fonamental per a l’enfortiment de les polítiques socials i del nostre sistema de benestar” i que no s’entendria que en un moment en què des de tots els àmbits de la societat es demana potenciar aquestes polítiques, la Universitat de Barcelona prengués una decisió en sentit contrari. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article