El 45% de les embarassades deixen d'utilitzar el transport públic

Un estudi del Racc posa de manifest que 316 van patir accidents de trànsit el 2014 a Catalunya

La manera de desplaçar-se canvia durant l’embaràs. D'acord amb un estudi del RACC fet públic dimecres passat, el 45% de les embarassades deixen d’utilitzar el transport públic durant el període de gestació i un 90% deixa de desplaçar-se en vehicles de dues rodes, com la bicicleta o la moto.

L’estudi, elaborat a partir d'entrevistes a 500 dones catalanes, enumera els principals inconvenients que causen l’abandonament el transport públic. En el cas de l’autobús són les aglomeracions, les dificultats per trobar seient i la incomoditat dels accessos. En el cas de metro i el tren, també són les aglomeracions, les escales i la por de rebre algun cop a la panxa.

Segons Lluís Puerto, director tècnic de la Fundació RACC, l'abandó en l'ús del transport públic és "preocupant i no s'hauria de produir". Puerto demana més implicació per part de l'administració amb l'objectiu de garantir la mobilitat segura de les dones, millorant l'accés de les embarassada en el transport públic i assegurant places reservades per elles.  El 90 % vol anar asseguda, dada que contrasta amb el fet que la majoria no demana seient quan no en té cap de lliure.

Manca d'informació i confiança

L’estudi mostra també com dues de cada tres dones voldrien més informació sobre mobilitat durant la gestació i també destaca que un 23% d’embarassades tenen por de conduir. El RACC recomana a les futures mares que tinguin confiança en elles mateixes durant la conducció, que facin un ús adequat del cinturó de seguretat i que utilitzin accessoris per col·locar-se’l correctament -bàsicament sense comprimir la panxa.

Segons dades recopilats pel Racc de la base de dades del Catsalut, 316 embarassades van ser ateses en hospitals i centres d'urgència catalans per accident de trànsit el 2014, tot i que es desconeix si eren conductores o passatgeres i la gravetat de les lesions patides.Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU EL VALLES ORIENTAL
1.

JA un greu falta de Educació i respecta de moplta gent grans i joves ,, que no ja educació Cuan entra una Dona EMBARASSADA o una persona gran Si no ja cap SEIENT LLIURE Un se levanta i sedeix el seu LLOC Seient a la Embarassada o persona gran , es lo mes normal del Món

  • 0
  • 0

Comenta aquest article