Es crea un servei gratuït d'ajuda per a víctimes d'abusos policials

És una iniciativa de professionals diversos que conformen el Centre per la Defensa dels Drets Humans, creat recentment


Advocats, psicòlegs, comunicadors i activistes de diferents àmbits socials s'han unit per crear el Servei d'Atenció i Denúncia Davant de Situacions de Violència Institucional (Saidavi). L'objectiu d'aquest equip, que s'ha constituït com a Centre per la Defensa dels Drets Human (Irídia), és "atendre persones que pateixin una situació de maltractament en el marc del sistema penal català".

El servei serà gratuït i està pensat per què puguin dirigir-s'hi persones que pateixin o hagin patit una situació de vulneració de drets humans durant una detenció, en l'exercici del dret de manifestació, a l'espai públic, en una presó, en un centre de Justícia Juvenil o en un Centre d'Internament d'Estrangers. A la pràctica, Iridia durà a terme "actuacions d'ofici per investigar possibles vulneracions de drets, així com exercir l'acusació popular en aquells casos en els quals l'entitat ho consideri pertinent". 
 
A més d'aquesta assistència jurídica, el servei també oferirà atenció psicosocial a les víctimes i també treballarà en l'àmbit comunicatiu per una reparació del dany a la víctima i un reconeixement de la veritat "tant judicial com a extra-judicials". Per dur a terme la seva tasca, Iría treballarà colze a colze amb altres entitats com SOS Racisme i l'Institut dels Drets Humans de Catalunya i la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura.
 
El nou servei d'aquesta entitat sense ànim de lucre vol entrar en funcionament de cara al gener de 2016. Per garantir l'arrencada del projecte els seus impulsors han començat una campanya de microfinançament on esperen fer possible una base econòmica d'entre 9.000 i 11.000 euros al llarg del proper mes i mig. El col·lectiu d'Iría presentarà el projecte demà dijous, 22 d'octubre, a partir de les sis de la tarda a l'aula magna de la Facultat de geografia i història de la Universitat de Barcelona. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU EL VALLES ORIENTAL UN DE SOL NO DOS
1.
JA Hera hora sortis algu con aixo ES DEFENSIN els que pateixen ABUSOS POLICIAS Senmse ser Abusos Policias si poden ser Maltractames ABUS de ser policia contra una persona faltar-li al respecta .. SER POLICIA no es ser un RAMBO .. SER POLICIA es SER Nomes un TREBALLADOR PÚBLIC que te preparan per mantenir la seguratat NO PER ABUSAR DEL TEU PODER DE Policia .. LAS POLICIAS HAN DE APARCAR BE ELS SEUS COTXES Siguinm Guardia Civils SIGUIN MOSOS DE ESCUADRA ho HASTA LA MATEIXA ... POLICIA LOCAL ..... HU Trobu molt be aixo tindriu que sortir PER TV-3 I 8TV i emisores de radio per imforma que ja aquesta gent que ajuden ALERS PERSONES QUE alguna policia abusado del cargo els va maltracta falta al respecta es ban burlar de els ...JA ABUSOS POLICIAS ... SI
  • 0
  • 0

Comenta aquest article