Neix el primer Observatori de Mitjans i Salut Mental

És una iniciativa de l'entitat Obertament i el Grup de Periodistes Ramon Barnils i es presenta dimarts vinent al Museu Marítim


Obertament, l'aliança catalana de lluita contra l’estigma en salut mental, i l'Observatori Mèdia.cat del Grup Barnils han decidit impulsar el primer l'Observatori de Mitjans i Salut Mental. El projecte monitoritzarà i analitzarà el tractament que fan els principals mitjans catalans de l'àmbit de la salut mental. El projecte es presentarà dimarts, 27 d'octubre a les set de la tarda al Museu Marítim.

Un equip de periodistes de Mèdia.cat ha començat a treballar en els dos primers informes que l'Observatori de Mitjans i Salut Mental publicarà els propers mesos. L'equip analitza, de forma retrospectiva, el tractament mediàtic que han fet els principals mitjans a Catalunya de qüestions relacionades, directa o indirectament, amb la salut mental durant els darrers dos anys. Les dues entitats constaten que, en el camp de la salut mental i els mitjans de comunicació "encara hi ha camí per recórrer per arribar a un nivell òptim de normalització". Com a prova, citen estudis previs que han constat que els trastorns mentals apareixen, a la premsa espanyola, relacionats amb esdeveniments violents en un 49% dels casos.
 
Les línies mestres del projecte es presentaran dimarts 27 en un acte públic al Museu Marítim de Barcelona amb un acte que porta per títol 'Trencant estigmes: el paper dels mitjans'. L'acte s'iniciarà amb una taula rodona amb periodistes per reflexionar sobre entorn la imatge que donen els mitjans sobre les problemàtiques de salut mental. Seguidament, es presentarà l'Anuari Alerta Estigma de 2014, el projecte d'Obertament que recull les queixes ciutadanes sobre l'estigma a mitjans i altres publicacions. Finalment, l'acte es clourà amb els parlaments dels presidents de les dues entitats. 
 
L'entrada a l'acte de presentació és lliure però cal inscripció prèvia aquí o escrivint un correu a [email protected].

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article