Pla per promoure l'accés a la universitat del col·lectiu gitano

L'objectiu és que persones gitanes accedeixin a estudis superiors a través de la prova per a majors de 25 anys


La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, adscrita al Departament de Benestar Social i Família, ha impulsat la creació d'un grup de persones gitanes per preparar les proves d'accés a la universitat per a majors de 25 anys. 

L'objectiu d'aquest Pla és impulsar que el grup de persones gitanes es prepari les proves d'accés a la universitat per a majors de 25 anys i "disminuir la infrarepresentació del poble gitano a les facultats" i impulsar una xarxa d'estudiants universitaris gitanos de Catalunya. 
 
El programa també busca afavorir la proliferació de referents positius per a la mainada gitana, contribuir a l’èxit acadèmic de la joventut gitana i oferir un grup d'iguals de referència. La formació compta enguany amb 38 persones inscrites de diferents municipis de Catalunya, i dos dels docents també són d'ètnia gitana. El gruix dels participants són pares i mares de família, gitanos joves de poblacions com Badia del Vallès, Sant Adrià del Besòs (La Mina) i Sabadell.
 
El Departament de Benestar i Família assegura que gràcies a aquesta iniciativaes, que es realitzen des de l'any 2012, joves gitanos estan cursant carreres com Administració i Direcció d'Empreses, Psicologia, Dret, Pedagogia, Antropologia i Empresa i Tecnologia. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article