La universitat catalana, la més cara de l'Estat

Estudiar un grau o un màster a Catalunya costa el triple que a Galícia i Andalusia


Els estudiants catalans són els que més paguen pels seus estudis superiors. De mitjana, el preu del crèdit de grau matriculat per primera vegada és de 33,52 euros, el triple que a Galícia (11,89€), la comunitat amb unes taxes més econòmiques.

En els graus de màxima experimentalitat - una classificació en la qual figuren els estudis d'infermeria, Medicina i Veterinària- el preu s'enfila fins als 39,53 euros. En canvi, en els de mínima, com ara història, la xifra baixa fins els 26.

Són dades de l'Estadística de Preus Públics Universitaris del curs 2015-2016, presentada recentment pel Ministeri d'Educació. Aquesta constata que el cost d'estudiar a Catalunya triplica el de Galícia (11,89 €) i Andalusia (12,62 €), essent la darrera una comunitat que manté el mateix preu públic per a totes les seves titulacions de grau i que ha aplicat aquest any una rebaixa del preu d'un 16%.

Madrid és la segona comunitat més cara, però ha rebaixat les taxes un 10% en relació al 2014 i el crèdit ha passat de costar 43,23 euros a 40,35. A la majoria de comunitats autònomes els preus s'han mantingut aquest darrer curs, després de créixer notablement en els anteriors. Aquest és el cas de Catalunya, que va veure com les taxes universitàries s'incrementaven un 66% el 2012.

Pel que fa als preus dels màsters, Catalunya també és la més cara. Cada crèdit costa de mitjana 41,17 euros, mentre que a Andalusia val 13,41, una xifra inferior a la de l’any passat, quan era de 16,41.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article