Madrid clamarà demà contra les violències masclistes

Més de 400 entitats de tot l'estat donen suport a la manifestació per denunciar els assassinats de dones, demanar més recursos i conscienciar tota la població


La seu del Ministeri de Sanitat a Madrid és el punt escollit des d'on sortirà demà dissabte, 7 de novembre, la Marxa contra les Violències Masclistes que agrupa més de 400 entitats per demanar que "la lluita contra el terrorisme masclista sigui una qüestió d'estat".
 

Els últims 10 anys 1.378 dones han estat assassinades per violència masclista a l'estat espanyol. Enguany hi ha hagut 70 feminicidis dels quals 37 han estat comesos els últims cinc mesos. 8 menors han estat assasinats en aquest període a mans del seus pares o parelles de les seves mares. "Dones i menors sofreixen violència patriarcal en múltiples formes" explica el manifest de la marxa que vol aplegar demà 15.000 persones a Madrid. El text subratlla també "les retallades sistemàtiques en els recursos públics generals" per la interrupció voluntària de l'embaràs, en drets sexuals i en recursos específics per fer front a la violència.
 
Davant aquest panorama, els manifestants reclamaran que "la lluita contra el terrorisme masclista siga una qüestió d’estat" i que totes les formes de violència contra les dones estiguin contemplades per les lleis i els seus recursos: "la violència que exerceix la parella o l’exparella com les agressions sexuals, l’assetjament sexual en l’àmbit laboral, la tracta amb finalitats d’explotació sexual i laboral de dones i xiquetes i totes les violències masclistes". El manifest també reclama la implicació i el compromís de tothom per entendre que "el masclisme mata" i que cal que "cada persona, a cada institució, a cada partit polític" no siguin "còmplices d’aquesta barbàrie".
 
Des de Catalunya, les entitats que acudiran a la marxa també recordaran que la Llei 5/2008 del 24 d'abril, que és pionera en la vetlla pel dret de les dones a eradicar la violència masclista, no s'està desplegant totalment i tampoc té els recursos suficients per fer-se efectiva. Precisament aquesta serà una de les demandes que aquestes entitats traslladaran al nou Parlament per recordar-li "que en aquest nou país que moltes feministes desitgem, no hi ha cabuda per la violència masclista".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article