L'Ajuntament de Barcelona crea una taula per abordar el 'top manta'

L'objectiu és tractar aquest problema des de diferents vessants, no només la policial


Laia Ortiz, tinent d'alcalde de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, ha presentat avui la taula per abordar el "top manta". Aquesta mesura ha de permetre, segons Ortiz, analitzar aquest problema des de "la integritat i la responsabilitat política".

Des de l'Ajuntament consideren que el "top manta" no desapareixerà, però que cal buscar solucions per abordar aquest fenomen. La taula de ciutat, que s'ha presentat avui, és una iniciativa que va proposar el grup municipal d'ERC. De fet, serà el regidor republicà Jordi Coronas qui presidirà la taula.

Ortiz ha defensat que "la solució no és només policial" i que, a finals de mes, el govern presentarà una mesura per fer front al "top manta". Alhora, ha valorat positivament la cooperativa que es va crear per als recollidors de ferralla que malvivien en assentaments del districte de Sant Martí.

La creació d'aquest taula ha de servir per conèixer els diferents punts de vista de tots els actors implicats en aquest problema: venedors ambulants, representants dels manters, entitats comercials i, alhora, els diferents partits polítics.

Altres ens i entitats com el Consell d'Immigració, el Consell de Benestar Social, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, la síndica de Barcelona i el Col·legi d'Advocats també formaran part de la taula juntament amb Amadeu Recasens, comissionat de Seguretat.

La taula estarà presidida per ERC perquè, des de Barcelona en Comú, consideren que així es podrà actuar de forma més crítica amb les propostes que provinguin del govern municipal.


Entrevista amb el Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article