Salut reconeix la transsexualitat d'una menor d'edat

Va lliurar dijous a petició dels pares la primera targeta sanitària amb nom de nena a un adolescent


El departament de Salut va lliurar dijous la primera targeta sanitària amb nom de nena a un menor transsexual. És el primer cas a Catalunya de reconeixement de la transsexualitat d'un menor a petició dels pares.

L’Àrea per a la Igualtat de Tracte i No Discriminació de Persones LGTBI, va ser l’encarregada de tramitar i defensar la sol·licitud dels pares i es va fer càrrec de totes les gestions perquè se li reconegués el dret, segons ha informat Benestar en un comunicat.

Segons la Generalitat, "mesures i accions com aquestes contribueixen a assolir la plena equiparació legal i social del col·lectiu LGTBI, alhora que contribueix a la seva normalització". 

Les mateixes fonts van assegurar que, a partir d’ara, qualsevol ciutadà que vulgui disposar d’una nova identificació d’acord amb el gènere que sent es pot posar en contacte amb l’àrea per a la igualtat "per portar a terme les gestions corresponents". Amb indiferència que sigui major o menor d’edat, com ha sigut el cas.

En aquest sentit, l’Àrea per a la Igualtat de Tracte i No Discriminació de Persones LGTBI va recordar que a Catalunya la llei 11/2014, del 10 d'octubre, garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i persegueix l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

En l’article 23 recull que "en l’àmbit de les administracions públiques de Catalunya, especialment en l’educatiu i universitari, s’han d’establir per reglament les condicions perquè les persones transgènere i les persones intersexuals siguin tractades i anomenades d’acord amb el nom del gènere amb el qual s’identifiquen, fins i tot en el cas que siguin menors d’edat".  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article