Cuina i salut mental es donen la mà a Osona

10 restaurants oferiran plats ideats per xefs d'Osona Cuina i usuaris de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic


A partir del proper dijous i durant un mes, 9 restaurants d'Osona Cuina i l'Escola d'Hostaleria de la comarca oferiran cadascun un nou plat a la seva carta. Han estats ideats i elaborats "a quatre mans", entre persones usuàries de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona (FCMPPO) i un cuiner de cada restaurant.

Es tracta del projecte "Parelles Culinàries. Artistes de cuina", presentat aquest matí a l'Escola d'Hostaleria d'Osona. Marta Molina, terapeuta a la FCMPPO, explica que la iniciativa té un doble objectiu: "Es busca la rehabilitació de les persones que assisteixen als serveis de la Fundació Centre Mèdic, però també la sensibilització de la societat vers els trastorns mentals".

El projecte es va començar a gestar a finals d'estiu i emula el reeixit "Parelles artístiques", que enguany arribarà a la desena edició i en el qual allò que es composa són obres d'art.

Efectes terapèutics

En Tino, que ha treballat amb el cuiner Jordi Reniu del Restaurant l'Antiga Fonda, valora positivament la iniciativa. "Això m'ha permès obrir-me i treure la meva creativitat", explica. "Ha estat una experiència curta, però molt maca".

"El benefici principal és que les persones que assisteixen el servei s'adonen de les seves capacitats i tenen l'opció de fer-se valdre, de sentir-se realitzats", explica Marta Molina.  

Segons el coordinador de Parelles Culinàries, Pere Teixidor, "el concepte és que cada parella culinària elabori un nou plat fruit dels gustos, les idees i les habilitats dels dos membres de la parella”.
 

Els plats oferts a cada restaurant seran presents a les cartes acompanyats d’informació sobre la salut mental. L’objectiu final és “fer arribar un missatge més positiu de la salut mental al sector de la restauració d’Osona i als clients dels restaurants", ha reblat Teixidor.

Els clients que els provin podran participar en el sorteig d’una obra de Parelles Artístiques mitjançant una papereta que prèviament hauran d’emplenar i dipositar en una urna en el mateix establiment. Un percentatge de les vendes es destinarà al projecte amb l’objectiu de donar-li continuïtat.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article